ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Tρισέ απέτρεψε τους επενδυτές από το ευρώ

08:59 - 26 Απρ 2011
stavroula

Από stavroula

Απώλειες κατέγραψε το ευρώ την Τρίτη μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ότι, συμμερίζεται την θέση των ΗΠΑ για ένα ισχυρό δολάριο. Επίσης, ο Τρισέ, μιλώντας στις φινλανδικές εφημερίδες είπε, ότι, δεν βλέπει σημαντικό πληθωρισμό ωθώντας τους διαπραγματευτές να μειώσουν τις μακροπρόθεσμες θέσεις του ευρώ έναντι του δολαρίου. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το δολάριο θα παραμείνει υπό πίεση.
Το ευρώ υποχώρησε 0,4% για να διαμορφωθεί στο 1,4523 ανά δολ. υποχωρώντας και άλλο από τα υψηλότερα επίπεδα 16 μηνών και το 1,4649 δολ. την εβδομάδα που πέρασε. Το ευρώ φέτος σημειώνει συνεχή άνοδο.
Εναντι του γιέν το δολάριο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων και στα 81,56 γιέν. Παρά τη σημερινή άνοδο του δολαρίου πολλοί παίκτες της αγοράς θεωρούν ότι το αμερικανικό νόμισμα θα παραμείνει εύθραυστο κάνοντας τη Federal Reserve να μην βιαστεί να αλλάξει τη χαλαρή νομισματική της πολιτική.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις η Fed θα ανακοινώσει τη διατήρηση του σχεδίου της να ολοκληρώσει το πλάνο αγοράς ομολόγων ύψους 600 δισ. δολ. έως τον Ιούνιο κατά τη διήμερη συνεδρίασή της που ξεκινά σήμερα.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:43 - 26 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.