ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd 3) Tρελή κούρσα spread και CDS - Ξεπέρασαν τις 1.300μβ - Δεν υπάρχει "επιστροφή", λέει η GS

10:54 - 27 Απρ 2011
stavroula

Από stavroula

(upd 3) Δεν αποχωρίζονται την "κορυφή" τα ελληνικά spread, καθώς παραμένουν σε ιστορικά υψηλά και στις σημερινές συναλλαγές. Αυτή την ώρα το spread ελληνικού δεκαετούς ομολόγου ενισχύεται στις 1.327 μονάδες βάσης.
Η έντονη φημολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ολοένα και "φουντώνει", ενώ η αγορά δεν φαίνεται να πείθεται από τις κατηγορηματικές διαψεύσεις του υπουργείου Οικονομικών και των Ευρωπαίων ηγετών ότι καμία συζήτηση σχετικά με την επιμήκυνση του συνόλου του χρέους της Ελλάδας δεν έχει λάβει χώρα. Την ίδια στιγμή, νευρικότητα προκαλεί στις αγορές και στα spread η αναμονή της εξειδίκευσης των νέων μέτρων στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για την περίοδο 2012 - 2015, ενώ το "πακέτο" επιπρόσθετών μέτρων ύψους 4 δισ. ευρώ που θα φέρει το περσινό διευρρυμένο έλλειμμα στο 10,5 του ΑΕΠ στέλνει spread και CDS στα ύψη! Ταυτόχρονα, το spread του 2ετούς τίτλου κινείται στις 2.295 μονάδες βάσης (22,9%) ενώ το spread του 5ετούς τίτλου ανέρχεται στις 1.972 μονάδες βάσης.
Με γνώμονα την εικόνα αυτή των ελληνικών ομολόγων, η Goldman Sachs σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής για τα 30ετή ελληνικά ομόλογα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ανάκαμψής τους, καθώς υποχώρησαν κάτω από το 50% της αρχικής τους τιμής. Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, κάτω από το όριο των 50 σεντς οι κάτοχοι πρέπει να κλείσουν τις long θέσεις τους, να σταματήσουν δηλαδή να στοιχηματίζουν ότι η τιμή του ομολόγου θα αυξηθεί στο μέλλον.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:57 - 27 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.