ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ανωμοτί κατάθεση καλούνται άτομα εμπλεκόμενα σε ζημιογόνο σύμβαση του ΟΠΑΠ με Intralot

12:56 - 02 Μαϊ 2011
Γιώργος Σμυρνής

Γράφει ο Γιώργος Σμυρνής

Με την ιδιότητα του υπόπτου έχουν κληθεί να καταθέσουν στο Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας οκτώ άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε ζημιογόνα σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Intralot, την περίοδο 2005-2007.

Η υπόθεση για την οποία καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αφορά το διεθνή διαγωνισμό του ΟΠΑΠ, ο οποίος κατέστη άγονος έπειτα από παραιτήσεις μελών επιτροπών αξιολόγησης, με αποτέλεσμα το έργο, ως κατεπείγον, να δοθεί με απευθείας ανάθεση στην Intralot.
Τα αδικήματα, για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι εμπλεκόμενοι, σχετίζονται με απιστία, άμεση συνέργεια και ηθική αυτουργία σε αυτήν.
Για την υπόθεση υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά το 2010 θυγατρική εταιρεία του ΟΠΑΠ, που υποστηρίζει ότι έπρεπε να προτιμηθεί και να ερωτηθεί πρώτη, στο σχεδιαζόμενο διαγωνισμό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στον διεθνή διαγωνισμό έλαβαν μέρος τρεις εταιρείες, των οποίων οι προσφορές κρίθηκαν τεχνικά αξιόλογες. Ωστόσο, δέκα ημέρες πριν από τη λήξη της ισχύος των προσφορών, παραιτήθηκαν δύο μέλη της επιτροπής, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρός της, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος.
Το τίμημα για το επίμαχο έργο είχε προϋπολογισθεί για 96 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το πραγματικό κόστος τελικά έφτασε τα 280 εκατομμύρια ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:41 - 02 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.