ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με 9,5% η κινεζική Fosun στη Folli Follie

17:54 - 04 Μαϊ 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MοU) με τον Όμιλο FOSUN INTERNATIONAL αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie, κατά τη συνεδρίασή του. Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας, ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος ιδιωτικών συμφερόντων της Κίνας, θα καταστεί μέτοχος του Ομίλου Folli Follie Group με ποσοστό 9,5%.
Προς το σκοπό αυτό θα αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας κατά € 1.908.000, μέσω έκδοσης 6.360.000 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας € 0,30 εκάστης και τιμής διάθεσης € 13,30 (συνολικά θα αντληθούν κεφάλαια € 84.588.000), με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ του Ομίλου Fosun International. Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων για τις 26.5.2011, με τα αναγκαία θέματα Ημερήσιας Διάταξης ώστε να καταστεί εφικτή η συμμετοχή του Ομίλου Fosun στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας.

Η Fosun International είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ από το 2007 και έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στους κλάδους των φαρμάκων, της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, της χαλυβουργικής, της μεταλλουργίας, του λιανικού εμπορίου, των υπηρεσιών και των στρατηγικών επενδύσεων. Συνεργάζεται με ομίλους των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ από το 2010 μετέχει, με ποσοστό 9,5%, στα Club Med, παγκοσμίου φήμης resorts με σκοπό την ανάπτυξη της επιχείρησης στη Κίνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θεωρεί ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα με τις εταιρείες του ομίλου Fosun International ανοίγει το δρόμο για σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας και ιδιαίτερα κινεζικών κεφαλαίων, ύστερα από πολύ καιρό, αλλά και σημαντικές συνέργιες που θα προκύψουν για την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η δραστηριοποίηση του ανωτέρω επενδυτή στο κλάδο του Ελληνικού τουρισμού και της ταξιδιωτικής λιανικής.

Παράλληλα, η συνεργασία με τη Fosun θα επιταχύνει και θα ενισχύσει την επέκταση του Ομίλου Folli Follie στη Κίνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.