ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρατζαφέρης: Θα αποσύρω το ΛΑΟΣ από τη Βουλή - Τι θα συμβεί αν γίνει πράξη η εξαγγελία;

12:04 - 01 Ιουν 2011
Σταύρος Χαρίτος

Από Σταύρος Χαρίτος

(upd) Στη δήλωση ότι μελετά το ενδεχόμενο να αποσύρει τον ΛΑΟΣ από τη Βουλή προχώρησε την Τετάρτη ο Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι μία τέτοια κίνηση μπορεί να λειτουργήσει ως «χαστούκι στο λιποθυμισμένο σύστημα». «Σκέφτομαι να παραιτηθούμε όλοι από τη Βουλή. Να ταρακουνήσω το πολιτικό σύστημα που κοιμάται» είπε.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού υποστήριξε: «Βλέπω τον πρωθυπουργό που τα έχει χάσει, την αξιωματική αντιπολίτευση που αρνείται να μπει στο παιχνίδι. Μία αριστερά που είναι στον κόσμο της».

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «σκέφτομαι να αποσύρω τον ΛΑΟΣ από τη Βουλή».

Παράλληλα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αδ.Γεωργιάδης δήλωσε πως εάν το πολιτικό σύστημα δεν μπορέσει να δώσει στον λαό να καταλάβει τι συμβαίνει, «θα δρέψουμε φοβερές θύελλες, θα δούμε αίμα».

Υποστήριξε, επίσης, ότι το ενδεχόμενο να αποσυρθεί το κόμμα του από τη Βουλή, προκειμένου να προκαλέσει εκλογές, είναι μία λύση, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν για την πορεία της χώρας.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο δεδομένου του ότι ο κ. Κ. Παπούλια απουσιάζει εκτός Αθηνών, θα οριστεί η συνάντηση με την επιστροφή του.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ανακοινώσει αποχώρηση και παραίτηση των βουλευτών του, τότε τις θέσεις αναλαμβάνουν οι επιλαχόντες. Εάν όμως και αυτοί αρνηθούν, τότε θα γίνουν εκλογές μόνο στις εκλογικές περιφέρειες που είχαν εκλεγεί οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ, με τη συμμετοχή μονό υποψηφίων του συγκεκριμένου κόμματος οι οποίοι θα διεκδικήσουν τις κενές έδρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:18 - 01 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.