ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΥΤΙΛ: Σε λειτουργία η δεύτερη μονάδα παραγωγής στη Βοιωτία

15:18 - 06 Ιουν 2011
Ανεμοδείκτης

Από τον Άγγελο Κωβαίο

Σε εμπορική λειτουργία τέθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου η 2η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από τις 3 συνολικά, οι οποίες εντάσσονται στην πρώτη φάση του επενδυτικού σχεδίου του τομέα ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίος.

Πρόκειται για την πιο σύγχρονη μονάδα συνδυασμένου κύκλου που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ελλάδα, με καύσιμο φυσικό αέριο, ονομαστικής ισχύος 444 MW, της οποίας η δοκιμαστική λειτουργία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση και λειτουργία του ενεργειακού κέντρου του Αγ. Νικολάου Βοιωτίας.

Το ενεργειακό κέντρο θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στη διείσδυση του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της λειτουργίας αγωγών μεταφοράς για τις ανάγκες του κέντρου, με αντίστοιχα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τους κατοίκους.

Την κατασκευή του σταθμού και την άρτια λειτουργία του εξοπλισμού του, ο οποίος ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής της GENERAL ELECTRIC (GE), της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τουρμπίνων παγκοσμίως, εγγυήθηκε και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία η Μέτκα.

Πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά, κατασκεύασε την πλέον αποδοτική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, γεγονός που συμβάλλει καθοριστικά στην μείωση του κόστους παραγωγής της προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και της εθνικής οικονομίας, λόγω της μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου για την παραγωγή ίδιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η τοποθέτηση της μονάδας στο Νότιο τμήμα της χώρας εγγυάται τη σταθερότητα του Συστήματος και την ελαχιστοποίηση των απωλειών ηλεκτρικής ενεργείας, λόγω της εγγύτητάς της στην περιοχή όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη κατανάλωση στη χώρα. Ταυτόχρονα, ο μεγάλος βαθμός απόδοσής της συμβάλλει εκτός των άλλων στην μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, ενώ η ολοκλήρωση του ενεργειακού κέντρου του Αγ. Νικολάου συνέβαλε στην επέκταση του Συστήματος Υ/Τ με νέες γραμμές 400 kv.

Η πρώτη φάση του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου Μυτιληναίος στην ενέργεια ύψους € 1 δις θα ολοκληρωθεί με τη θέση σε δοκιμαστική λειτουργία και της τρίτης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους Αγ. Θεοδώρους, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στο Δ' τρίμηνο του 2011.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:13 - 06 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.