ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταρ: Ενδιαφερόμαστε για το Ελληνικό

18:53 - 09 Ιουν 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Ως μια ακόμη ένδειξη της διατήρησης του επενδυτικού ενδιαφέροντος του Κατάρ για την Ελλάδα, σχολιάζονται από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Χαμάντ αλ-Θάνι στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με τις οποίες το Κατάρ σκοπεύει να υλοποιήσει τη συμφωνία που έχει υπογράψει με την ελληνική κυβέρνηση.
Οι ίδιες πηγές συνέδεαν, επιπλέον, τις δηλώσεις του ηγέτη του Κατάρ με το γεγονός ότι μία ημέρα νωρίτερα έγινε η παρουσίαση από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο του σχεδίου για την ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, για την οποία το Κατάρ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η κυβέρνηση πρόκειται να διαμορφώσει το τελικό σχέδιο για την αξιοποίηση της έκτασης, με βάση την πρόταση Ασεμπίγιο, αλλά και άλλες προτάσεις που έχουν διατυπωθεί για το Ελληνικό και θα ακολουθήσει διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος από τους επενδυτές.

Το κυβερνητικό σχέδιο θα ορίζει κάποιες σταθερές ως προς τον τρόπο αξιοποίησης της έκτασης, αλλά θα παρέχει και ένα βαθμό ελευθερίας στους υποψηφίους.

Οι δηλώσεις του Χαμάντ αλ-Θάνι έγιναν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Το μνημόνιο Ελλάδας - Κατάρ που υπεγράφη πέρυσι το φθινόπωρο προβλέπει επενδύσεις ύψους έως 5 δισ. δολαρίων μεταξύ άλλων σε real estate, τουρισμό, μεταφορές, κ.α. Ο πρωθυπουργός του Κατάρ ανέφερε στη συνέντευξη ότι έχει συσταθεί κοινή επιτροπή μεταξύ των δύο χωρών, που εξετάζει τα νομικά ζητήματα για την υλοποίηση των επενδύσεων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.