ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Τσεκουρώνονται" έως 40% οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων...

10:20 - 14 Ιουν 2011
stavroula

Από stavroula

''Μαχαίρι" έως και 40% ετοιμάζεται να μπει στους μισθούς των Δημοσίων υπαλλήλων, όπως εκτιμά η ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", το νέο μισθολόγιο που θα ψηφιστεί τον Ιούλιο προβλέπει την άρση της καταβολής επιδομάτων, καθώς και της αύξησης των μηνιαίων αποδοχών.

Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", βασική αρχή του νέου µισθολογίου είναι πως υπάλληλοι µε τα ίδια προσόντα, που απασχολούνται σε αντίστοιχες θέσεις, θα λαµβάνουν ίσες αποδοχές ανεξάρτητα από τον φορέα όπου έχουν προσληφθεί. Στόχος είναι οι αµοιβές στο ∆ηµόσιο να εξοµοιωθούν σε ετήσια βάση µε τους µισθούς του ιδιωτικού τοµέα.

Καθηµερινές εξετάσεις θα δίνουν µε την καθιέρωση του νέου µισθολογίου περισσότεροι από 700.000 δηµόσιοι υπάλληλοι, καθώς θα καταργηθεί η αυτόµατη εξέλιξή τους στα µισθολογικά κλιµάκια ανά διετία και θα καθιερωθεί σύστηµα αξιολόγησης από τους προϊσταµένους προκειµένου να µπορέσουν να αλλάξουν κλιµάκιο, τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Μεταξύ των διατάξεων που προωθούν τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονοµικών είναι επίσης ο περιορισµός των µισθολογικών κλιµακίων από 18 που ανέρχονται σήµερα σε 6 ή 7, τα οποία θα έχουν τη µορφή βαθµών στα πρότυπα των αντιστοίχων για τους κοινοτικούς υπαλλήλους της Κοµισιόν.

Σύµφωνα µε πληροφορίες που επικαλούνται "Τα Νέα", εξετάζεται να καθιερωθούν διαφορετικοί ρυθµοί εξέλιξης ανάλογα µε την εκπαιδευτική κατηγορία των υπαλλήλων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.