ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Θα συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, εάν ψηφιστούν οι μεταρρυθμίσεις - Τις εξελίξεις στην Ελλάδα παρακολουθεί ο Λευκός Οίκος

19:12 - 16 Ιουν 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουν τη στήριξη της Ελλάδας, με την προϋπόθεση αυτή να υιοθετήσει την οικονομική πολιτική των μεταρρυθμίσεων όπως είχε συμφωνηθεί. Αυτό δήλωσε η επικεφαλής εξωτερικών σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Caroline Atkinson, ερωτώμενη σχετικά με την πορεία της χορήγησης του ελληνικού δανείου.
Υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις ώστε να διασφαλιστεί η ροή του δανείου, ενώ αναμένουμε και θετικά αποτελέσματα από την ερχόμενη συνάντηση των Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών, του Eurogroup. Μάλιστα, ανέφερε ότι τα συμπεράσματα της τελευταίας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας βρίσκονται υπό την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ.

Τις εξελίξεις στην Ελλάδα παρακολουθεί ο Λευκός Οίκος

Στενά παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα η κυβέρνηση Ομπάμα δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ενώ επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ικανή να ξεπεράσει την παρούσα κρίση.

«Η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτες προόδους» στην αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους της αλλά «είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ, εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου.

Eπανέλαβε ακόμη ότι είναι για το ζήτημα σε επαφή με τις ευρωπαϊκές χώρες όπως και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι, κατά τη γνώμη της αμερικανικής προεδρίας, «ικανή να διαχειριστεί» αυτή την κρίση.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:23 - 17 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.