ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιπαράθεση Βενιζέλου - ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο

20:18 - 04 Ιουλ 2011
Ανεμοδείκτης

Από τον Άγγελο Κωβαίο

Η ΝΔ διά του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη έστρεψε τα πυρά της στον Ευ.Βενιζέλο, λέγοντας ότι απέκρυψε τη λέξη απολύσεις στη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου.

H απάντηση του υπουργού Οικονομικών

Η Βουλή είναι πλήρως ενήμερη και τα κόμματα και οι βουλευτές τοποθετήθηκαν μετά λόγου γνώσεως και επί των λεπτομερειών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με τις επικρίσεις της ΝΔ και του εκπροσώπου της Γ. Μιχελάκη για τα νέα μέτρα.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε συγκεκριμένα, ότι "ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας ήταν μία πρόταση της ΝΔ, που ενσωματώθηκε στον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής (ν.3686/2011). Αυτό που ισχύει άρα, είναι αυτό που συζητήθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, στο άρθρο 37 του παραπάνω νόμου, άρθρο που υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, με εξαίρεση την επίμαχη παράγραφο 7 που προβλέπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα".

Σύμφωνα επίσης, με τον υπουργό Οικονομικών, "τις διατυπώσεις του μνημονίου που είναι ένα πολιτικό κείμενο, τις καθιστά νομική ρύθμιση ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή".

Στη δήλωση του κ. Βενιζέλου, προστίθενται και τα ακόλουθα: "φαίνεται όμως, ότι υπάρχει και ένα άλλο θέμα: τόσο ο γραμματέας, όσο και ο εκπρόσωπος της ΝΔ απαιτούν να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Σαμαρά, γιατί "παραποίησα" την ομιλία του στη Βουλή ως προς τη στάση του κόμματός του σχετικά με το νέο πρόγραμμα, η διαπραγμάτευση του οποίου βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη. Ήδη, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΝΔ την Παρασκευή, δήλωσα ότι αποδέχομαι ευχαρίστως τη θετική ανάγνωση της τοποθέτησης του κ. Σαμαρά, δηλαδή αυτή που αφήνει ανοικτή τη δυνατότητα να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση του νέου προγράμματος και να το υπερψηφίσει στη Βουλή. Ήταν βεβαίως προφανές, ότι ο κ. Σαμαράς, με τα όσα είπε στη Βουλή, ζητούσε από την κυβέρνηση να αναλάβει αυτή, μόνης της, την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και της ψήφισης του νέου προγράμματος, ενώ αυτός κρατούσε για λογαριασμό του το δικαίωμα να κρίνει το βαθμό συμφωνίας του νέου προγράμματος με τις απόψεις του κόμματός του, χωρίς συνευθύνη και συστράτευση για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Εάν, συνεπώς, για να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συναίνεση και συστράτευση και για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας τίθεται ως όρος από τη ΝΔ να ζητήσω συγνώμη από τον κ. Σαμαρά, τότε ζητώ συγνώμη, όχι μόνο μία αλλά χίλιες φορές".

Για "επικοινωνιακά παιχνίδια" μιλάει η ΝΔ


Συνέχισε την επίθεση στον υπουργό Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, καταλογίζοντάς του "επικοινωνιακά παιχνίδια" και επιμένοντας ότι πρέπει να έλθει στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις.

«Καλέσαμε τον κ. Βενιζέλο να μας πει γιατί στη σελ. 114 της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπάρχει η λέξη “απολύσεις”, ενώ αντίθετα στο άρθρο 37 του Εφαρμοστικού Νόμου δεν υπάρχει καμία αναφορά σε “απολύσεις”. Επ’ αυτού ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Βενιζέλος δεν απάντησε» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας από την πλευρά του σε ανακοίνωση - απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε πρωινές δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισημαίνει ακόμα για τον υπουργό Οικονομικών: «Σε ό,τι αφορά τις “χίλιες συγνώμες” που αναφέρει, ας αντιληφθεί ότι τέτοια επικοινωνιακά παιχνίδια δεν πείθουν πια κανέναν. Προαπαιτούμενο της συναίνεσης είναι η αλλαγή της λανθασμένης πολιτικής και όχι η υποταγή στο λάθος, στην οποία έχουν εγκλωβιστεί ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Μιχελάκης καταλογίζει στον κ. Βενιζέλο «παραποίηση των θέσεων του Προέδρου της ΝΔ για τρίτη φορά» και προσθέτει ότι εξαντλεί την αξιοπιστία του μιλώντας για “θετικές αναγνώσεις των δηλώσεων του κ. Σαμαρά”. Η ανακοίνωση καταλήγει: «Επαναλαμβάνουμε, για τελευταία φορά, ότι οι δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. έχουν μια και μόνο ανάγνωση και όλα τα άλλα είναι αυθαίρετες προεκτάσεις, που ο κ. Βενιζέλος κατασκευάζει για προπαγανδιστικούς λόγους»
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.