ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός του πρώτου κύματος των αποκρατικοποίησεων ο ΟΠΑΠ

17:51 - 19 Ιουλ 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Πρώτα τα "φρουτάκια" και μετά η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.
Εκτός του πρώτου κύματος των αποκρατικοποίησεων θα μείνει ο ΟΠΑΠ, καθώς θα "προικοδοτηθεί" και με τα ονομαζόμενα "φρουτάκια", γεγονός που θα έχει ως πρώτη συνέπεια την άνοδο της αξίας του οργανισμού. Αυτό ήταν το συμπέρασμα μετά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τους βουλευτές για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου.

Για το ζήτημα αυτό, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η βουλευτής και πρώην υφυπουργός Άννα Νταλάρα πρότεινε την ενεργοποίηση ενός ελεγκτικού μηχανισμού καθώς, διαφορετικά, ελλοχεύει ο κίνδυνος "να γεμίσει η χώρα με "μηχανάκια"". Από την μεριά του ο βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Μαγκούφης, πρότεινε τη μη μονοπωλιακή σχέση του ΟΠΑΠ με τα "φρουτάκια".

Επίσης η κ. Νταλάρα επέστησε την προσοχή που πρέπει να δοθεί στο θέμα των συντελεστών δόμησης των τουριστικών κατοικιών, έτσι ώστε να μην "οδηγηθούμε στο μοντέλο της Ισπανίας και να τσιμεντοποιήσουμε τις ακτές".

Περαιτέρω προτάσεις και παρατηρήσεις διατύπωσε όμως και ο κ. Μαγκούφης λέγοντας, κατ' αρχήν, ότι η κυβέρνηση έχει εκτεθεί ηθικά με την περαίωση. Ο βουλευτής Τρικάλων είπε ότι είναι κατανοητή η αναγκαιότητα του μέτρου, αλλά από την άλλη αυτό πρέπει να τελειώνει. Παρεμφερή παρατήρηση διατύπωσε για το θέμα των σκαφών αναψυχής η κ. Νταλάρα.

Ο κ. Μαγκούφης, επίσης, έθεσε το θέμα της "λευκής απεργίας" των εισπρακτικών μηχανισμών, όπως σύμφωνα με πληροφορίες, είπε, λέγοντας ότι αν δεν σταματήσει πρέπει η κυβέρνηση να πάρει μέτρα που θα φθάνουν μέχρι και τις απολύσεις υπαλλήλων που δεν επιτελούν το έργο τους.

Ο ίδιος, επίσης, πρότεινε την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας "πάραυτα", ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να διευκολύνουν τα χρέη τους και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης προτίθεται να φέρει σχετική ρύθμιση στη Βουλή.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.