ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανησυχητικά τα εξ ανατολών σημάδια...

02:08 - 08 Αυγ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Σε "ρυθμούς υποβάθμισης" κινήθηκαν αραβικά και ισραηλινό χρηματιστήριο με απώλειες που άγγιξαν ακόμη και το 7%!

Πτώση - ρεκόρ σημειώθηκε την Κυριακή στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.

Στο “χορό” της υποβάθμισης της αμερικάνικης οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's χόρεψαν το ισραηλινό αλλά και τα αραβικά χρηματιστήρια, δίνοντας μία πρόγευση για το έργο που πρόκειται να παρακολουθήσουμε στις διεθνείς χρηματαγορές.

Στο Ισραήλ, ο δείκτης TA-25 κατέγραψε απώλειες -6,99%, πέφτοντας στις 1.074,274 μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση στο ισραηλινό χρηματιστήριο από τις αρχές της οικονομικής κρίσης το 2008.

Στο Ντουμπάι το Χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση -3,69%, ενώ οι αρχικές απώλειες είχαν και τα -4,5%.

Στο γειτονικό εμιράτο του Αμπου Ντάμπι το Χρηματιστήριο έκλεισε στις 2.603,22 μονάδες, με πτώση -2,53%.Οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώθηκαν στον τραπεζικό (-3,30%) και κατασκευαστικό τομέας (-5,61%).

Το Χρηματιστήριο του Κουβέιτ έκλεισε με πτώση -1,61%, στο Κατάρ οι απώλειες έφτασαν το -2,51% και στο Ομάν το -2,08%.

Μικρότερη ήταν η υποχώρηση στο Μπαχρέιν (-0,33%) ενώ στη Σαουδική Αραβία, μετά την πτώση του Σαββάτου, ο δείκτης TASI κατάφερε να κλείσει σχεδόν αμετάβλητος, με άνοδο +0,08%.

Η υποβάθμιση των ΗΠΑ από την S&P θα μπορούσε να κλονίσει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και να προκαλέσει περαιτέρω κλυδωνισμούς στις ευαίσθητες διεθνείς αγορές. Με μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται η αντίδραση ασιατικών και ευρωπαϊκών αγορών τη Δευτέρα, η οποία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει σημαντικές εξελίξεις.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 επρόκειτο να συναντηθούν πριν το άνοιγμα των ασιατικών χρηματιστηρίων προκειμένου να λύσουν το γόρδιο δεσμό της κατρακύλας των αγορών.



Τελευταία τροποποίηση στις 09:58 - 08 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.