ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Απειλείται με λουκέτο η S&P

11:53 - 10 Αυγ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Σε casus belli ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης εξελίσσεται η υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Πιθανή διαρροή της υποβάθμισης απειλεί με λουκέτο τον οίκο!
Πέραν της κατηγορίας για αριθμητικό λάθος 2 τρις . δολαρίων που εξαρχής διατυπώθηκε, σοβαρές κατηγορίες βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας και αφορούν διαρροή της υποβάθμισης πριν την ανακοίνωση της, γεγονός που εφόσον συνέβη επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη συνεδρίαση των αγορών της περασμένης Παρασκευής στη Wall.

Το πρακτορείο Marketwatch αναφέρει πως ζητείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) να εφαρμόσει έναν νόμο που τέθηκε σε ισχύ το 2006, βάσει του οποίου έχει τη δυνατότητα ανάκλησης της άδειας ενός οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης σε περίπτωση διαρροής κινήσεων υποβάθμισης ή αναβάθμισης πριν την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης.

«Είναι γεγονός ότι είπαν σε hedge funds ότι ενημέρωσαν τράπεζες και πως είπαν σε λίγους ανθρώπους τι θα γίνει πριν την ανακοίνωση, γεγονός που φαίνεται πως αποτελεί παραβίαση του Νόμου του 2006» αναφέρει η Barbara Roper, διευθύντρια της Ομοσπονδίας Καταναλωτών των ΗΠΑ και συμπληρώνει: «Οι οίκοι αξιολόγησης πρέπει να έχουν τέτοια πολιτική που να αποτρέπει την διασπορά εκκρεμών κινήσεων πιστοληπτικής αξιολόγησης στο Internet»

Ο εκπρόσωπος της SEC, John Nester, αρνήθηκε να σχολιάσει ως προς το εάν διεξάγεται επισήμως τέτοια έρευνα.



Τελευταία τροποποίηση στις 12:02 - 10 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.