ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ευρώ βλάπτει σοβαρά το ελβετικό φράγκο...

13:38 - 11 Αυγ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Υποχώρηση για το ελβετικό φράγκο προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας Thomas Jordan ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύνδεσης του ελβετικού φράγκου με το ευρώ, σε μία προσπάθεια να μπει “στοπ” στο ανεξέλεγκτο ράλι του νομίσματος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σύνδεσης του φράγκου με το ενιαίο νόμισμα, ο κ. Jordan απάντησε: «Κάθε προσωρινό μέτρο για την επιρροή της συναλλαγματικής ισοτιμίας είναι επιτρεπτό βάσει των κανόνων μας, εφόσον με τον μακροπρόθεσμο στόχο της σταθερότητας των τιμών».

Το ελβετικό φράγκο καταρρίπτει αλλεπάλληλα ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές στρέφονται μαζικά στις ασφαλείς τοποθετήσεις σε καιρό κρίσης.

Εναντι του ευρώ καταγράφει κέρδη 31% για το 2011, με πολλούς αναλυτές να θεωρούν πιθανή την ισοτιμία ένα προς ένα. Με τις δηλώσεις Jordan υποχώρησε σήμερα στα 1,0515 φράγκα, από 1,0257 φράγκα νωρίτερα, ενώ έναντι του δολαρίου, το ελβετικό νόμισμα υποχωρεί σήμερα κατά 1,6%, στα 0,7381 φράγκα.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.