ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ευρωομόλογο υπό όρους" λένε οι βουλευτές της Μέρκελ

10:14 - 16 Αυγ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα Handelsblatt,βουλευτές της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης τοποθετήθηκαν υπέρ του ευρωομολόγου, στη βάση του ότι μακροπρόθεσμα η Γερμανία θα κληθεί να πληρώσει λιγότερα από ότι μέσω της συντηρητικής αντιμετώπισης της κρίσης.

«Οφείλουμε επίσης στη Γερμανία να θέσουμε το θέμα με ποιους όρους θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε τα ευρω-ομόλογα» δηλώνει ο Μπούρκχαρντ Μπαλτς, ευρωβουλευτής της CDU.

«Δεν χρησιμεύει σε τίποτε να βλέπουμε τα πράγματα σε μαύρο και άσπρο... Δεν πιστεύω ότι τα ευρω-ομόλογα αποτελούν όργανο του σατανά» δηλώνει από την πλευρά του ο βουλευτής της CDU Γιόχαν Βάντεπχουλ.

Ο Αρμιν Λάτσετ, εκ των μελών της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσε επίσης στην εφημερίδα ότι η Ευρωζώνη οφείλει «να περάσει σε νέα στάδια ολοκλήρωσης» και «σε τελευταίο στάδιο τα ευρω-ομόλογα» θα πρέπει να περιλαμβάνονται στα διαθέσιμα εργαλεία.

Η Handelsblatt αναφέρει επίσης ότι ευρωβουλευτές της CDU έχουν συντάξει έγγραφο 11 σελίδων στο οποίο απαριθμούνται τα πλεονεκτήματα τέτοιων κοινών για τις χώρες της ευρωζώνης ομολόγων, τα οποία θα αποτελούσαν «ένα μήνυμα ενότητας και στιβαρότητας προς τις αγορές».

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου δήλωσε επανέλαβε τη Δευτέρα ότι το Βερολίνο απορρίπτει την έκδοση ευρω-ομολόγων για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης και διαβεβαίωσε ότι το θέμα δεν θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης της Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Τα ευρω-ομόλογα μετρούν πολλούς υποστηρικτές στην Ευρώπη. Οι τίτλοι αυτοί θα επέτρεπαν στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες να μειώσουν το κόστος δανεισμού τους, θα αύξαναν ωστόσο τα επιτόκια για τις ισχυρότερες οικονομικά χώρες, με επικεφαλής της Γερμανία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.