ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Καμπανάκι" Αλμούνια για ΕΕ: "Περαιτέρω οικονομική ενοποίηση ή διάλυση"

16:00 - 01 Σεπ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Δημοσιονομική ένωση προτείνει και ο επικεφαλής της Bundesbank.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αρχίσει να διαλύεται πολιτικά, αν οι χώρες της Ευρωζώνης δεν δεσμευθούν για περισσότερη ενοποίηση, δήλωσε ο επίτροπος της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

"Αν υλοποιηθούν οι κίνδυνοι που επιτίθενται τώρα στην Ευρωζώνη, δεν θα είναι μόνο μία πολύ αρνητική οικονομική κατάσταση, θα έχει και πολιτικές συνέπειες για την Ευρώπη, δήλωσε ο Ισπανός επίτροπος σε συνέδριο στο Άλπμπαχ της Αυστρία, προσθέτοντας: "Δεν μπορώ να φαντασθώ πώς η ΕΕ θα παραμείνει όσο ενοποιημένη είναι σήμερα, χωρίς περαιτέρω ενοποίηση στο επίπεδο του κοινού νομίσματος".

Ο κ. Αλμούνια σημείωσε ότι περιμένει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συμφωνήσουν τις επόμενες εβδομάδες νέους κανόνες διακυβέρνησης της Ευρωζώνης, οι οποίοι προβλέπουν πολύ στενότερο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής και αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες.

Δημοσιονομική ένωση προτείνει ο επικεφαλής της Bundesbank


Υπέρ της προώθησης μιας "πραγματικής δημοσιονομικής ένωσης", τάχθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάϊντμαν, ώστε να αποφευχθεί τυχόν επανάληψη της κρίσης χρέους, που μαστίζει σήμερα την ευρωζώνη.
"Μία επιλογή είναι η πραγματοποίηση ενός βήματος προς την κατεύθυνση μιας πραγματικής δημοσιονομικής ένωσης και η εγκατάλειψη της κυριαρχίας επί ζητημάτων εθνικής δημοσιονομικής πολιτικής", επεσήμανε στη διάρκεια ομιλίας του στο Ανόβερο, σύμφωνα με κείμενο που δημοσιοποίησε το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:03 - 01 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.