ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φινλανδία: Στο 49% οι "φωνές" που λένε "όχι" στο ελληνικό δάνειο

13:39 - 02 Σεπ 2011
Ανεμοδείκτης

Από τον Άγγελο Κωβαίο

Το ποσοστό των Φινλανδών οι οποίοι αντιτίθενται στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας είναι υψηλότερο από το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της συμφωνίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.
Το 49% όσων ερωτήθηκαν τάχθηκαν εναντίον του πακέτου, έναντι ενός ποσοστού 34% που τάχθηκε υπέρ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της οικονομικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Talousel?m?.

Το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ αυτών που αντιτίθενται στο πακέτο εντοπίζεται στις τάξεις των ψηφοφόρων του εθνικιστικού κόμματος των Αληθινών Φινλανδών. Σχεδόν το 90% των υποστηρικτών του κόμματος αντιτίθεται στο νέο ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Το υπόλοιπο 17% όσων ερωτήθηκαν δήλωσε αναποφάσιστο. Στην έρευνα, που έγινε στο Διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα, συμμετείχαν 1.036 άνθρωποι και το ποσοστό σφάλματος είναι ±2,5%.

Η Φινλανδία απαίτησε η συνεισφορά της στο νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας να καλύπτεται από εγγυήσεις εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και η συμφωνία που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης. Οι προσπάθειες για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης συνεχίζονται.
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.