ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Ρομπέι: "Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ" - Τηλεφωνική επικοινωνία με Παπανδρέου

14:29 - 05 Σεπ 2011
stavroula

Από stavroula

(upd) Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας, ή οποιασδήποτε άλλης χώρας που αντιμετωπίζει δυσκολίες, από τη ζώνη του ευρώ.
Ερωτηθείς από ένα φλαμανδόφωνο ραδιοσταθμό αν αποκλείει την έξοδο από τη νομισματική ένωση χωρών που βρίσκονται σε κρίση, ο Ρόμπεϊ απάντησε καταφατικά, υπογραμμίζοντας πως "αυτό θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απ' όσο λύσεις".

"Το ευρώ ουδέποτε υπήρξε ισχυρότερο απ' ό,τι σήμερα", δήλωσε ο Ρόμπεϊ από τη συχνότητα του ραδιοσταθμού VRT. "Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να μπει τάξη στις υποθέσεις αυτών των χωρών που, κατά το παρελθόν, ακολούθησαν μια κακή πολιτική και όπου υπάρχουν τώρα προβλήματα", πρόσθεσε.

"Οι χρηματαγορές παρατηρούν πως εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στην εκτέλεση των προγραμμάτων (για την εξοικονόμηση χρημάτων) στην Ελλάδα και στην Ιταλία", δήλωσε εξάλλου ο Ρόμπεϊ, ο οποίος βολιδοσκοπείται επίσης για να γίνει μόνιμος πρόεδρος των συνόδων κορυφής της ευρωζώνης. "Η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει την πίεση επί των χωρών αυτών, ώστε να εφαρμόσουν το πρόγραμμα που οι ίδιες εκπόνησαν".

Στο μεταξύ, τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η επικοινωνία εντάσσεται στις επαφές του κ. Παπανδρέου με Ευρωπαίους ηγέτες και σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο, είχε ως αντικείμενο την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης και την πορεία των δημοσιονομικών μέτρων.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Ρόμπεϊ εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης και διαβεβαίωσε ότι δεν τέθηκε το ζήτημα των εγγυήσεων.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:01 - 05 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.