ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moodys: Υποβάθμιση των Societe Generale και Credit Agricole λόγω Ελλάδας

09:03 - 14 Σεπ 2011
stavroula

Από stavroula

(upd) "Βουτιά" 5% για τις μετοχές - Πουλάει assets 70 δισ. ευρώ η PNB Paribas στο πλαίσιο ενίσχυσης των κεφαλαίων της.
Επικαλούμενος την έκθεσή τους στην ελληνική οικονομία, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moodys υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα των Societe Generale και Credit Agricole.

Η Moody's υποβάθμισε σε Aa3 από Aa2 την αξιολόγηση της Societe Generale, διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.  Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την Credit Agricole κατά μία βαθμίδα σε Aa2 από Aa1 μειώνοντας το Bank Financial Strength Rating σε C από C+.

Υπενθυμίζεται πως στις 11 Σεπτεμβρίου η Moody's είχε ανακοινώσει πως εξετάζει την υποβάθμιση των Societe Generale, BNP Paribas και Credit Agricole. Η αξιολόγηση των τριών ιδρυμάτων είχε τεθεί σε επανεξέταση τον Ιούνιο.

Σημειώνεται πως η Credit Agricole είναι μητρική της Εμπορικής Τράπεζας και η Societe Generale, μητρική της Γενικής Τράπεζας.

Πανικός στις γαλλικές τράπεζες - Κατρακυλούν SoGen και CA - Τα μέτρα της PNB Paribas


Ο πανικός στις γαλλικές τραπεζικές μετοχές συνεχίζεται και στη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαικών χρηματιστηρίων, με τον κλάδο να αποτελεί το μεγαλύτερο "ασθενή" των συναλλαγών.

Αυτή την ώρα οι μετοχές των Societe Generale και Credit Agricole υποχωρούν κατά 5%, ύστερα από την υποβάθμισή τους από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Μοodys νωρίτερα το πρωί.

Την ίδια στιγμή, στην ανακοίνωση σειράς μέτρων με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης και της ανάσχεσης των πιέσεων που ασκούν οι αγορές επί της μετοχής της εξαιτίας της ευρείας έκθεσής της σε ελληνικά ομόλογα, προχώρησε η γαλλική τράπεζα BNP Paribas.
Στη διάρκεια του τελευταίου διαστήματος, οι μετοχικοί τίτλοι των Societe Generale και Credit Agricole και BNP Paribas έχουν βρεθεί στο επίκεντρο εντόνων ρευστοποιήσεων ως αποτέλεσμα πληροφοριών περί επικείμενης υποβάθμισής τους από τον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's, κάτι το οποίο υλοποιήθηκε σήμερα, μόνον όμως για τα δύο πρώτα τραπεζικά ιδρύματα.

Ταυτόχρονα, η BNP Paribas ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση και να βελτιώσει τη σχέση ιδίων κεφαλαίων προς χορηγήσεις στο επίπεδο του 9%, στις αρχές του 2013, στόχος ο οποίος θεωρείται φιλόδοξος. Όπως ανακοίνωσε, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί κυρίως μέσω της τροποποίησης της μερισματικής της πολιτικής με τη συνεπακόλουθη αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της, όπως και της σταδιακής αποδέσμευσής της από συγκεκριμένους τύπους χορηγήσεων που αναλώνουν σημαντικό μέρος των κεφαλαίων της, όπως τα ενυπόθηκα δάνεια.

Η BOP ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει στην πώληση στοιχείων ενεργητικού συνολικού ύψους 70 δισ.ευρώ καθώς και ότι θα μειώσει τις δολλαριακές της υποχρεώσεις κατά 60 δισ.δολ. έως το τέλος του 2012.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:06 - 14 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.