ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζοφερές οι προβλέψεις των ξένων οίκων για την Ελλάδα...

11:37 - 06 Οκτ 2011
stavroula

Από stavroula

Χρεοκοπία ως την άνοιξη του 2012, "βλέπει" η Citi. Στο 50-50 η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ σύμφωνα με τη Nomura.
Η Ελλάδα έως την άνοιξη του 2012 θα έχει χρεοκοπήσει, αναφέρουν οι οικονομολόγοι της Citi στην έκθεσή του οίκου για τις ελληνικές τράπεζες με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου, προβλέποντας, παράλληλα, συνολικό "κούρεμα" της τάξης του 50-80%, χωρίς, ωστόσο, να θεωρούν ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ.

Η Citi "τσεκουρώνει" τις τιμές - στόχους των ελληνικών τραπεζών ως εξής: Μειώνει την τιμή στόχο για την Εθνική στα 2,5 από 3,5 ευρώ, για την Αγροτική στα 0,20 από τα 0,30 ευρώ, για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,32 από 0,45 ευρώ και για το ΤΤ στα 0,45 από 1 ευρώ. Η τιμή στόχος για την Τραπεζα Κυπρου παραμένει στο 1,45 ευρώ, για την Marfin στα 0,3 ευρώ.

Ο οίκος διατηρεί την σύσταση sell για τις ΑΤΕ, Πειραιώς, ΤΤ και Marfin και τη σύσταση Hold για την Εθνική Τράπεζα.

Nomura: Στο 50% η πιθανότητα η Ελλάδα να εξέλθει του ευρώ - Κρίσιμος ο Νοέμβριος

Στο 50% κατατάσει την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ ο οίκος Nomura. Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο κ. Alastair Newton επεσήμανε ότι ο Νοέμβριος θα είναι κρίσιμος μήνας για την ελληνική οικονομία.

Ο ίδιος "βλέπει" την επιβίωση της Ευρωπαικής Ένωσης, ενώ εκτιμά ως απίθανη τη δημιουργία μίας Ευρωζώνης δύο ταχυτήτων. Κατά τον κ. Newton μόνο με haircut της τάξεως του 50% η Ελλάδα θα εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει εάν βγει από το ευρώ», ανέφερε ο αναλυτής της Nomura, επισημαίνοντας ότι η επίλυση του ζητήματος της δεν μπορεί να μετατίθεται συνεχώς. Μέσα στο επόμενο 12μηνο θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί όλα, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 06 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.