ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ευρωζώνη μελετά την αύξηση των πόρων του EFSF στα 2,5 τρισ. ευρώ

21:56 - 12 Οκτ 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

H ευρωζώνη έχει αρχίσει να μελετά αρκετές επιλογές για να αυξηθούν έως και κατά πέντε φορές, έως και στα 2,5 τρισ. ευρώ, οι πόροι του Ταμείου Αρωγής (EFSF) για τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, ευρωπαϊκές πηγές.
Κατά την παρουσίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενός οδικού χάρτη για να σταματήσει η μετάδοση της κρίσης του χρέους, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο πρότεινε τη "μεγιστοποίηση" της δύναμης του EFSF χωρίς τα κράτη να συνεισφέρουν περισσότερα χρήματα από αυτά που ήδη έχουν καταθέσει.

Σύμφωνα με μια απο τις πηγές, ευρωπαίοι ειδικοί έχουν εργαστεί πανω σε δύο βασικές επιλογές που είναι γνωστές ως "διαδικασία μόχλευσης" για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος. Και αυτή που θεωρήθηκε ως η πιο εφικτή θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση της ικανότητας χρηματοδοτικής παρέμβασης του EFSF έως και στα 2,5 τρισ. ευρώ το χρόνο, έναντι μιας ικανότητας δανειοδότησης σήμερα που περιορίζεται σε 440 δισεκατομμύρια, ευρώ είπε η πηγή.

Οι συζητήσεις σχετικά με το θέμα αυτό βρίσκονται πάντως σε πολύ πρώιμο στάδιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.