ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κοινωνικός σύνδεσμος" το όνομα της νέας πολιτικής κίνησης "αρίστων"

13:25 - 25 Οκτ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Όπως το "R" σας είχε ενημερώσει από τα ξημερώματα , την ίδρυση «ομίλου πολιτικού προβληματισμού» ανακοίνωσε σήμερα από το Μουσείο Μπενάκη, ο πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος είχε παραιτηθεί το περασμένο καλοκαίρι από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

«Κοινωνικός Σύνδεσμος» είναι το όνομα της πολιτικής πρωτοβουλίας προσωπικοτήτων, η ίδρυση της οποίας εξαγγέλθηκε σήμερα.
Στόχος της κίνησης αυτής, σύμφωνα με τους πρώτους ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ.Φλωρίδης και ο συγγραφέας Απ.Δοξιάδης είναι να απαντηθεί το δίλημμα:

«Προχωράμε τη χώρα μπροστά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση του χθες;»

Τη σχετική πρόσκληση, συνυπογράφουν, διακεκριμένες προσωπικότητες, όπως, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ,Γιάννης Στουρνάρας, ο Απόστολος Δοξιάδης, συγγραφέας του μπεστ-σέλερ στη λίστα των New York Times, «Logicomix», ο γνωστός οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης, οι καθηγητές πανεπιστημίου Νίκος ΜαραντζίδηςΑνδρέας Πανταζόπουλος καιΧαρίδημος Τσούκας, η ιδιοκτήτρια των εκδόσεων «Ικαρος»,Κατερίνα Καρύδη, οι αγρότες Θανάσης Βακάλης και Πανουργιάς Πανουργιάς, ο δικηγόρος Ξενοφών Γιαταγάνας, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Ε.Ε και ο δημοσιογράφος της Καθημερινής και της Lifo, Δημήτρης Ρηγόπουλος.

Μολονότι είναι ίσως νωρίς να μιλήσουμε για κόμμα, είναι εμφανές ότι κάτι τέτοιο κυοφορείται. Εξάλλου η φημολογία για δημιουργία πολιτικής κίνησης αποτελούμενης από «αρίστους» (καθηγητές, τεχνοκράτες, στελέχη του ιδιωτικού τομέα) οργίαζε εδώ και αρκετές ημέρες. Είναι άγνωστο ακόμη αν επικεφαλής της κίνησης θα τεθεί «ex officio» ο κ. Φλωρίδης, ή αν θα υπάρξουν εκπλήξεις...

Νικ Μαλ.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:29 - 25 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.