ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ISDA: "Πιθανότατα" το κούρεμα δε θα προκαλέσει πιστωτικό γεγονός

15:29 - 27 Οκτ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Η νέα εθελοντική συμφωνία για βαθύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές, πιθανότατα δεν θα πυροδοτήσει «πιστωτικό γεγονός» το οποίο θα ενεργοποιούσε τα CDS, σύμφωνα με τον ανώτατο νομικό σύμβουλο της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), David Geen, όπως μεταδίδει το Reuters.
Στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής συμφωνήθηκε μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών και των τραπεζών που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα, η διαγραφή της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους κατά 50%. Επειδή όμως η συμμετοχή των ιδιωτών στη συμφωνία είναι εθελοντική και όχι αναγκαστική, τυπικά δεν θα υπάρξει ενεργοποίηση των συμβολαίων ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας (CDS), σημειώνει ο αξιωματούχος της ISDA.

"Στο βαθμό που μπορούμε να δούμε, πρόκειται για μια εθελοντική συμφωνία και ως εκ τούτου είμαστε στην ίδια θέση με αυτήν της 21ης Ιουλίου», δήλωσε ο David Geen. " Το ποσοστό των απωλειών, στο βαθμό που αφορά τον σκοπό ανάλυσης των CDS, δεν αλλάζει τα πράγματα. Τυπικά ένας εθελοντικός διακανονισμός δεν ενεργοποιεί τα CDS", πρόσθεσε.

Υποχωρούν τα CDS

To κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι  αθέτησης πληρωμών (CDS) υποχώρησε την Πέμπτη, μετά την επίτευξη συμφωνίας από τους ηγέτες  της ΕΕ για την επίλυση της κρίσης χρέους και την στήριξη της Ελλάδας.

Το κόστος ασφάλισης των ελληνικών τίτλων υποχώρησε κατά 56 μονάδες, καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες για επικείμενη χρεωκοπία της Ελλάδας. Υποχώρηση σημείωσαν και τα CDS άλλων περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:45 - 27 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.