ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολλανδία: "Το δημοψήφισμα θα δυσχεράνει την καταβολή της έκτης δόσης"

12:58 - 02 Νοε 2011
stavroula

Από stavroula

Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το νέο πακέτο διάσωσης θα δυσχεράνει την καταβολή της έκτης δόσης του δανείου από το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Κέες Ντε Γιάγκερ, σε συζήτηση που έγινε στην ολλανδική Βουλή αργά χθες το βράδυ.
"Αυτή δυσχεραίνει τον σχεδιασμό του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης. Δημιουργεί πρόβλημα για το σύνολο της έκτης δόσης", δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας: "Μπορώ να φαντασθώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο για το ΔΝΤ, αν υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τη βιωσιμότητα (σ.σ.: του χρέους)".

    Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF ότι "δεν μπορεί να φαντασθεί" ότι η επόμενη δόση θα καταβληθεί χωρίς διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της με βάση το πακέτο βοήθειας.

    Στην συζήτηση που έγινε χθες στην ολλανδική Βουλή, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας κ. Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι η χώρα του επιδιώκει μαζί με άλλες χώρες της Ευρωζώνης - περιλαμβανομένων της Γερμανίας και της Γαλλίας - να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά από το "πολύ ατυχές" δημοψήφισμα, που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι ασκούν πίεση στην Ελλάδα για να το ακυρώσει.

    Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Bloomberg, οι Ευρωπαίοι ηγέτες που θα συναντηθούν σήμερα το βράδυ με τον κ. Παπανδρέου στις Κάννες - μία ημέρα πριν από τη σύνοδο των ηγετών των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών (G 20) - και θα διαμηνύσουν στην Ελλάδα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη μείωση των ελλειμμάτων που προβλέπει το σχέδιο διάσωσης. Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας κ. Γιουν Αζούμι δήλωσε ότι "όλοι είναι σαστισμένοι" από την απόφαση για το ελληνικό δημοψήφισμα και ότι το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο της G 20.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.