ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Merill Lynch: Ενδεχομένως να χρειαστεί νέα συμφωνία για την Ευρώπη

16:34 - 02 Νοε 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Την ανησυχία της σχετικά με τις επιπτώσεις της αναγγελίας δημοψηφίσματος στην Ελλάδα εκφράζει η Merrill Lynch υπογραμμίζοντας ότι «η εν λόγω απόφαση διακυβεύει, εκτός από το ελληνικό πρόγραμμα, τις προοπτικές της ευρωζώνης να αντλήσει κεφάλαια εκτός Ευρώπης, σε περίπτωση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας στην Ελλάδα, κάτι αρκετά πιθανό σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», όπως αναφέρει.
«Το δημοψήφισμα εγείρει ερωτήματα σχετικά με την εκταμίευση της δόσης των 8 δισ. ευρώ από την τρόικα στις αρχές Noεμβρίου», επισημαίνει στην τελευταία της έκθεση η επενδυτική τράπεζα. Με το να θέτει σε αμφισβήτηση την τελευταία συμφωνία, η Ελλάδα θέτει σε αμφισβήτηση και τη χρηματοδότηση ολόκληρου του προγράμματος. Το ΔΝΤ νομιμοποιείται να μην συνεχίσει ένα πρόγραμμα που δεν χρηματοδοτείται πλήρως, εκτός εάν η ευρωζώνη δεσμευτεί να καλύψει τυχόν κενά, σημειώνει.

Επίσης, η Merrill Lynch διατυπώνει έντονες αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσον η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου δίνει τη λύση στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη και υποστηρίζει ότι ενδεχομένως να χρειαστεί νέα συμφωνία καθώς οι κίνδυνοι εντείνονται και το κόστος της κρίσης αυξάνεται.

Όσον αφορά στη συμφωνία για το ελληνικό χρέος, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγή ομολόγων (PSI) δεν θα είναι αρκετά υψηλή, «αλλά ακόμη και να είναι, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους».
Τελευταία τροποποίηση στις 17:14 - 02 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.