ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Επίθεση Ρουμπινί στη ΝΔ μέσω twitter

Επίθεση Ρουμπινί στη ΝΔ μέσω twitter

12:21 - 04 Νοε 2011
stavroula

Από stavroula

"Η αλεπού (ΝΔ) ξέκανε το κοτέτσι και τώρα θέλει να τη βάλουμε τα το φυλάει" σημειώνει ο γνωστός οικονομολόγος
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί στη ΝΔ, μέσω του λογαριασμού του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύσωσης Twitter (@Νouriel). Συγκεκριμένα, ο κ. Ρουμπινί αναφέρει ότι η "διεφθαρμένη Νέα Δημοκρατία που πήγε το έλλειμμα στο 15% του και αφού ξεδιάντροπα το απέκρυψε τώρα θέλει να αναλάβει πάλι τα ηνία της Ελλάδας" (Κείμενο στα αγγλικά: The corrupt (New Democracy) who ramped up fiscal deficits to 15% of GDP & shamlessly lied about it now want to run Greece's government again). Και συνεχίζει: "η ελληνική λεπού (το κόμμα της ΝΔ) ξέκανε το κοτέτσι και τώρα λέει ότι θέλει να το φυλάει. Η αξιοπιστία της είναι πιο βρώμικη και από λάσπη" (Κείμενο στα αγγλικά: The Greek fox (New Democracy party) that raided the chicken coop now claims it wants to guard it again.Their credibility is dirtier than mud).

Στο μεταξύ, κατά το διάδημο οικονομολόγο και καθηγητή στο Stern Business School, τέσσερις επιλογές έχει η Ευρωζώνη, προκειμένου να "ευδοκιμήσει" το όποιο σχέδιο αντιμετωπίσης της κρίσης χρέους και επαναφοράς σε τροχιά ανάκαμψης.
Οι επιλογές είναι οι εξής:
-Μακροοικονομική αναθέρμανση
-Υφεσιακός αποπληθωρισμός
-Μόνιμη χρηματοδότηση των PIIGS
-Χρεοκοπίες, έξοδοι χωρών και διάλυση της ευρωζώνης.
Εκ των παραπάνω επιλογών, η πρώτη μπορεί να ωθήσει στην ανάκαμψη της ευρωπεριφέρειας. Όπως αναφέρει ο ίδιος, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο Twitter, η ύφεση στην Ευρωζώνη ολοένα και "βαθαίνει", καθιστώντας τα χρέη των χωρών της μη βιώσιμα. Ο κ. Ρουμπινί εκτιμά ότι Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία θα οδηγηθούν σίγουρα στη χρεοκοπία, εάν δεν αποκατασταθεί άμεσα η ανάπτυξη στις χώρες αυτές. Όπως υποστηρίζει, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ευρωζώνης είναι η έλλειψη ανάπτυξης/ανταγωνιστικότητας. «Και το φάρμακο της Γερμανίας/ΕΚΤ –δηλαδή ο υφεσιακός αποπληθωρισμός- εξασφαλίζει την χρεοκοπία όλων των PIIGS», τονίζει.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:43 - 04 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.