ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτάκτως στην Αθήνα σήμερα ο Dallara - Επαφές με Παπαδήμο και ΥΠΟΙΚ

11:09 - 16 Νοε 2011
stavroula

Από stavroula

Eκτάκτως στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο επικεφαλής του IIF, Chrales Dallara, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων εντός της ημέρας με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών.

Η επίσκεψη του Dallara στην Αθήνα γίνεται στο πλαίσιο της αυριανής έναρξης των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους ιδιώτες ομολογιούχους που εκπροσωπεί το Διεθνές Χρηματοοικονoμικο Ινστιτούτο (IIF), για τη διαδικασία της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, που σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης/27ης Οκτωβρίου, θα πρέπει να οδηγήσει στην απομείωση κατά 50% των ομολόγων που διακρατούν οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές με στόχο τη μείωση του δημοσίου χρέους κατά 100 δισ. ευρώ περίπου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, συνομίλησε χθες τηλεφωνικά, για το θέμα αυτό, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Οικονομίας Όλι Ρεν, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΙF Τσαρλς Νταλάρα, καθώς και με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι συζητήσεις αυτές, αναμένεται να συνεχιστούν στην Αθήνα, πιθανώς αργότερα σήμερα, στο πλαίσιο συνάντησης εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και του κ.Νταλάρα, αν και τούτο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές.

Το υπουργείο Οικονομικών πάντως, επιβεβαίωσε χθες βράδυ ότι οι συνομιλίες θα αρχίσουν "αυτήν την εβδομάδα".

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, από την πλευρά του το IIF ανακοίνωσε ότι ο Τσαρλς Νταλάρα θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη αυτήν την εβδομάδα, επισήμως για να συμμετάσχει στο Συνέδριο Euro Finance Week.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:18 - 16 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.