ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

La Tribune: Η S&P θα υποβαθμίσει σε αρνητική την αξιολόγηση ΑΑΑ της Γαλλίας εντός 10 ημερών

08:40 - 29 Νοε 2011
Ανεμοδείκτης

Από τον Άγγελο Κωβαίο

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's είναι πιθανόν να θέσει τις προσεχείς ημέρες τη διαβάθμιση "ΑΑΑ" της Γαλλίας σε αρνητική προοπτική, έναντι σταθερής σήμερα, αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας La Tribune που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές που δεν κατονομάζονται.
"Δεν σχολιάζουμε τις φήμες της αγοράς που αφορούν τους βαθμούς αξιολόγησής μας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης.

    Μία από τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα δηλώνει ότι η ανακοίνωση της αλλαγής της αξιολόγησης της προοπτικής της Γαλλίας "επρόκειτο να ανακοινωθεί την Παρασκευή, αλλά η ανακοίνωση αναβλήθηκε για άγνωστους λόγους". Αλλη πηγή, που χαρακτηρίζεται "διπλωματική", δηλώνει ότι η ανακοίνωση θα γίνει εντός μίας εβδομάδας ή δέκα ημερών.

    Στις 10 Νοεμβρίου, ο οίκος παραδέχθηκε ότι ανακοίνωσε "από σφάλμα" ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας υποβαθμίστηκε, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες της γαλλικής κυβέρνησης.

    Η Γαλλία βρίσκεται στη βαθμίδα AAA και από τους τρεις οίκους αξιολόγησης (Standard and Poor's, Moody's και Fitch). H Moody's ανακοίνωσε στα μέσα Οκτωβρίου ότι δίνει προθεσμία τριών μηνών για να εκτιμήσει εάν η "σταθερή προοπτική" εξακολουθεί να ισχύει για την αξιολόγηση της Γαλλίας.

    Η μεταβολή της προοπτικής σε αρνητική από την Standard and Poor's θα σήμαινε ότι ο οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την αξιολόγησή του για τη Γαλλία μεσοπρόθεσμα, σε μία περίοδο από έξι μήνες έως δύο χρόνια.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.