ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NYT: "Η δραχμή θα οδηγήσει σε πραξικόπημα!"

15:44 - 14 Δεκ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Τις συνέπειες της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επιχειρεί να σκιαγραφήσει σημερινό άρθρο των NYT.
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα επιβεβαιώσει το χειρότερο εφιάλτη των Ευρωπαίων, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ενώ η επόμενη ημέρα για τη χώρα μας περιγράφεται τόσο ζοφερή που τον έλεγχο της κυβέρνησης θα καταλάβει ο στρατός.

Σε μία ζοφερή περιγραφή του σεναρίου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προβαίνουν σε σημερινό δημοσίευμα-σοκ οι Νew York Times, η οποία περιλαμβάνει ακόμη και την κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό...

Όπως περιγράφει ο αρθρογράφος των NYT Landon Thomas «μετά από εβδομάδες φημών, ένα Σάββατο βράδυ, η Ελλάδα επιβεβαιώνει τον χειρότερο εφιάλτη της Ευρώπης: ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοινώνει πως η χώρα εγκαταλείπει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και πως θα επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα».

Όπως συνεχίζει, η ανακοίνωση της εξόδου από το ευρώ θα προκαλέσει πανικό στους καταθέτες, οι οποίοι θα κάνουν ουρές έξω από τις τράπεζες για να πάρουν τα χρήματά τους, αφού η αξία του νέου - παλαιού νομίσματος θα έχει υποτιμηθεί κατά 60% σε σχέση με το ευρώ.

Στη συνέχεια, όπως λέει το άρθρο, τα δάνεια προς τη χώρα μας θα «παγώσουν», αφού οι δανειστές δεν θα έχουν καμία εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, ο Λουκάς Παπαδήμος να κηρύξει πτώχευση, με την εφημερίδα να αναφέρει ότι "καθώς η χώρα θα εισέρχεται ολοένα και περισσότερο στο χάος, την εξουσία θα καταλάβει ο στρατός".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.