ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Έκθεση-βόμβα στο φως για τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα

Έκθεση-βόμβα στο φως για τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα

21:42 - 29 Δεκ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Επιβεβαιώνει τουρκικό δάκτυλο πίσω από εμπρησμούς και βομβιστικές επιθέσεις. Για "κοινό μυστικό" και αντίποινα για την εκπαίδευση Κούρδων σε ελληνικό έδαφος μιλά η εφημερίδα Milliyet.
Νέο λάδι στη "φωτιά" των αποκαλύψεων για εμπρησμούς ελληνικών δασών από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ρίχνει δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet η οποία βασιζόμενη σε έκθεση του 1997 του διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργου Μεσούτ Γιλμάζ, αποκαλύπτει ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν πραγματοποιήσει και βομβιστικές επιθέσεις σε ελληνικά νησιά, αλλά και επίθεση σε στρατόπεδο του PKK στη Λαμία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) είχε ζητήσει την εξαφάνιση της επίμαχης έκθεσης διότι θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα, όπως αντίποινα από άλλες χώρες.

Την έρευνα που οδήγησε στην αποκάλυψη της έκθεσης πραγματοποίησαν δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας, ο Τζαν Ντουντάρ και ο Ριτβάν Ακάρ, οι οποίοι εκτιμούν πως υπάρχει ευθεία σύνδεση ανάμεσα στους εμπρησμούς και στην έντονη δυσαρέσκεια της Άγκυρας για την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών στο ελληνικό έδαφος.

Μάλιστα οι δύο δημοσιογράφοι μιλούν όχι μόνο για εμπρησμούς εκ μέρους των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και για βομβιστικής επιθέσεις στην Κρήτη και τη Ρόδο.

Η Milliyet σημειώνει ότι μετά τους εμπρησμούς και τις βόμβες, οι Έλληνες επικοινώνησαν με τους Τούρκους και ζήτησαν «κατάπαυση του πυρός». Το μήνυμα ελήφθη και οι πυρκαγιές σταμάτησαν ενώ λίγο αργότερα -πάντα κατά τη Milliyet- σταμάτησε και η φιλοξενία του PKK στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις δύο εφημερίδες, η έκθεση βρέθηκε έπειτα από τη σύλληψη του Ντογού Περίντσεκ, μέλους της Εργκένεκον, και εκτός από τις πυρκαγιές, αναφέρει ότι είχε εντοπιστεί ως στόχος επίθεσης ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών στη Λαμία.

Στο στρατόπεδο αυτό, γράφει η έκθεση, είχαν εκπαιδευθεί Κούρδοι για εμπρησμούς στην Τουρκία, γι' αυτό και στη συνέχεια συνέβησαν αντίποινα με πυρκαγιές σε ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, καθώς και εκρήξεις στην Κρήτη. Την ίδια περίοδο, προσθέτει, πολλά καταστήματα των μελών του PKK στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία έγιναν στόχοι βομβιστικών επιθέσεων.
Τελευταία τροποποίηση στις 04:19 - 30 Δεκ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.