ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άγνωστο το τίμημα, αλλά τα Airbus τελικά πουλήθηκαν!

17:17 - 30 Δεκ 2011
Σταύρος Χαρίτος

Από Σταύρος Χαρίτος

Στην εταιρεία Apollo Aviation Group κατακυρώθηκε με άγνωστο ωστόσο τίμημα, η πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών τύπου Airbus A340-300, η αποκρατικοποίησή των οποίων εκκρεμούσε από τον Δεκέμβριο του ...2009!


Η διυπουργική Επιτροπή με απόφασή της έκανε αποδεκτή την εισήγηση του του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου σχετικά με την κατακύρωση της πώλησης των αεροσκαφών στον υψηλότερο πλειοδότη, την εταιρεία Apollo Aviation Group. Με την ως άνω εισήγηση του χρηματοοικονομικού Συμβούλου είναι σύμφωνη και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου. Σημειώνεται ότι η επιτόπια αποτίμηση των συγκεκριμένων αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρείου από την εταιρεία SL Egineering & Services LTD. Η επιτόπια αποτίμηση κρίθηκε αναγκαία μετά την επιστολή της επίσης συμβούλου αποτίμησης εταιρίας Grant Thornton στην Διυπουργική Επιτροπή με την οποία δήλωνε στις 30 Νοεμβρίου ότι δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει την αποτίμηση κατόπιν επιτόπιας επιθεώρησης πριν από τις 18 Ιανουαρίου του 2011.


Η Apollo Aviation Group ιδρύθηκε το 2002 διαθέτει γραφεία στο Μαϊάμι, το Δουβλίνο και το Ντουμπάι και αποτελεί μια εναλλακτική λύση διαχειριστή επενδύσεων που ειδικεύεται στην εμπορική αεροπορία. Με περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, θεωρείται μεταξύ των μεγαλύτερων διαχειριστών ώριμων εμπορικών αεροσκαφών στον κόσμο και διαχειριστές επενδύσεων κινητήρα. Διατηρεί δε σημαντικό χαρτοφυλάκιο εμπορικών αεροσκαφών και κινητήρων, που βρίσκονται ήδη σε μίσθωση από αεροπορικές εταιρείες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.