ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ.Οικ: Με τις "ευλογίες" ΝΔ και ΚΚΕ είχε γίνει η διαγραφή οφειλών στον ΟΣΚ

19:47 - 30 Δεκ 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Διευκρινιστική ανακοίνωση, που αφορά δημοσίευμα του Τύπου, για τη διαγραφή χρεών ύψους 30 εκ. των εργαζόμενων στον ΟΣΚ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,"μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στον ΟΣΚ, τον Ιούνιο του 2009, διαπιστώθηκε ότι το τακτικό προσωπικό του Οργανισμού, μετά τη μετατροπή του σε ανώνυμη εταιρεία το 2000, πληρωνόταν αυθαίρετα με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας της εταιρείας και όχι με βάση τις διατάξεις της παρ 7α του άρθρου 7 του Ν. 2703/1999, που όριζε ότι το τακτικό προσωπικό του Οργανισμού διατηρεί το μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ, όπως ίσχυε κάθε φορά. Ως εκ τούτου, οι αποδοχές των εν λόγω υπαλλήλων θα έπρεπε να αναζητηθούν από το δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθείσες.

Το θέμα της επιστροφής των αποδοχών, όσων εργάστηκαν στον ΟΣΚ από το 2000 και εντεύθεν, έφεραν με ερωτήσεις τους στη Βουλή, τόσο ο βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Γιώργος Μαυρίκος, προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτη τακτική» την πιθανή αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, προς την Υπουργό Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ο οποίος έκανε λόγο για «εξόντωση των εργαζομένων».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη σχετική συζήτηση επί της επίκαιρης ερώτησης του κ. Μαυρίκου (7-10-2011), είχε παρέμβει υπέρ των εργαζομένων του ΟΣΚ και της ανάγκης νομοθετικής ρύθμισης ο κατέχων την έδρα Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας, βουλευτής της ΝΔ (ακολουθεί σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής), υποστηρίζοντας σαφώς τη θέση των συναρμόδιων Υπουργείων, δηλαδή ότι δε μπορούν να αναζητηθούν ευθύνες από τους εργαζόμενους για αποδοχές που προέκυψαν από αποφάσεις και διαπραγματεύσεις των διοικήσεων του ΟΣΚ που διορίζονταν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καλή πίστη όλα αυτά τα χρόνια, τα συναρμόδια Υπουργεία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 39 παρ. 12 Ν. 4024/2011), ώστε να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από το δυσβάσταχτο βάρος επιστροφής μεγάλων χρηματικών ποσών."
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.