ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: «Βασική προτεραιότητα της Ε.Ε το πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα»

16:11 - 11 Ιαν 2012
Alexandros Velmachos

Από Alexandros Velmachos

«Η οριστικοποίηση του νέου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα είναι βασική μας προτεραιότητα» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ. «Η Γερμανία και η Γαλία δεν μπορούν να σώσουν από μόνοι τους της Ευρώπη» δήλωσε ο Μάριο Μόντι από το Βερολίνο.
«Το να μπορέσουμε να βοήθησουμε την Ελλάδα είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη» τόνισε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ. Η γερμανίδα καγκελάριος, σε ερώτηση που της έγινε για το τι πότε θα «κλείσει» το νέα πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα,  απάντησε πως «αυτό το δουλεύουμε ακόμα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως η οριστικοποίηση του νέου πακέτου προς την Ελλάδα αποτελεί βασική προτεραιότητα της Ευρωζώνης, αλλά και της Ε.Ε γενικότερα» κατέληξε η κ. Μέρκελ.


Σε ό,τι αναφορά την υπόλοιπη Ευρώπη. τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σήμερα ο Μάριο Μόντι, σε περίπτωση που η πολιτική που ακολουθείται από Βερολίνο και Παρίσι δεν αλλάξει. O Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι αν δεν γίνουν «σημαντικές αλλαγές στην πολιτική που ακολουθείται τώρα από την Ε.Ε, οι πολίτες της Ιταλίας θα εξεγερθούν κατά της Ένωσης.»

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε σήμερα με την Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Μόντι ανέφερε πως «ο ιταλικός λαός έχει κάνει πολύ μεγάλες θυσίες, κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι αναγνωρίζεται από την Ευρωζώνη. Αλλά αυτές οι θυσίες των Ιταλών, δε θα έχουν κανένα νόημα αν δε φανούν τα αποτελέσματα αυτών των περικοπών άμεσα.»

Από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, έγινε γνωστό ότι οι Σαρκοζί, Μέρκελ και Μόντι θα έχουν εκ νέου συνάντηση στις 20 Ιανουαρίου στη Ρώμη.

Μέρκελ: «Έχει κάνει τεράστια βήματα η Ιταλία»

H κ. Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ταχύτητα με την οποία προωθήθηκαν τα μέτρα στην Ιταλία και τόνισε ότι η χώρα έχει κάνει τεράστια βήματα στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να προσφέρει περισσότερα κεφάλαια στο ESM, για να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να συζητηθεί η χρήση κεφαλαίων της Ε.Ε για την τόνωση της ανάπτυξης.
Τελευταία τροποποίηση στις 02:28 - 12 Ιαν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.