ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενίσχυση συνεργασίας με Task Force ζητεί ο Μπαρόζο

14:52 - 07 Μαρ 2012
Ανεμοδείκτης

Από τον Άγγελο Κωβαίο

Με επιστολή του στον πρωθυπουργό
Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας, τις επόμενες εβδομάδες, μεταξύ της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Τask Force) και των ελληνικών αρχών, με στόχο τον εντοπισμό, έως τις 28 Μαρτίου, των τομέων που χρήζουν τεχνικής υποστήριξης, επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε σημερινή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Πία Αρεκίλντε, στην επιστολή του ο Ζ. Μ. Μπαρόζο αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ΕΤΕπ , το Ταμείο Επενδύσεων και το Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας, προκειμένου να αξιοποιηθούν 650 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, τονίζεται η ανάγκη να προχωρήσουν σημαντικά έργα υποδομών και ενεργειακών έργων, όπως το πρόγραμμα «ΉΛΙΟΣ» και να εξευρεθούν τρόποι για την επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών πόρων.

Όπως είπε η εκπρόσωπος, η επιστολή Μπαρόζο στο Λουκά Παπαδήμο αποτελεί συνέχεια της συνάντησής τους την περασμένη εβδομάδα.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:30 - 07 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.