ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Γύρω στα 2,6 δισ.δολάρια ο λογαριασμός των CDS

13:53 - 15 Μαρ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Γύρω στα 2,6 δισ. δολάρια θα είναι ο λογαριασμός του ελληνικού πιστωτικού γεγονότος για τους εκδότες των ασφαλίστρων κινδύνου, υπολογίζει ο Teo Lasarte, αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch.
Οι επενδυτές τώρα έχουν 30ετείς ελληνικούς τίτλους που τελούν υπό διαπραγμάτευση στα 23 σεντς του ευρώ και με βάση αυτό το στοιχείο θα υπολογιστεί η επιπλέον αποζημίωση που θα πρέπει να λάβουν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα CDSs θα πληρωθούν σε δημοπρασία στις 19 Μαρτίου.

Η διαδικασία


Η δημοπρασία θα καθορίσει το ποσό που θα πληρώσουν οι όμιλοι που εξέδωσαν τα ασφάλιστρα κινδύνου στους επενδυτές, αφού οριστεί μια συμφωνημένη τιμή για τα ελληνικά ομόλογα που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του PSI.

Ο αξία της επανάκτησης από τα νέα ελληνικά ομόλογα μπορεί να μειωθεί στη δημοπρασία στα 20 σεντς του ευρώ, δίνοντας στους κατόχους των ασφαλίστρων υψηλή πληρωμή (έως 80%) σε μετρητά, σύμφωνα με τον Saul Doctor της JP Morgan Chase.

«Επενδυτές με CDSs και ομόλογα πιθανότατα θα θεωρήσουν ότι αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να πουλήσουν», σημείωσε. Οι αγοραστές μπορεί να είναι λιγοστοί, εκτός και αν οι τιμές των ομολόγων μειωθούν στα 18 σεντς περίπου, δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Depository Trust & Clearing Corp., στις 9 Μαρτίου υπήρξαν 4.369 συμβόλαια swaps που κάλυπταν ελληνικά ομόλογα καθαρού ύψους 3,18 δισ. δολαρίων.

Το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών συμβολαίων θα πληρωθεί σε μετρητά στη δημοπρασία και μειοψηφία επενδυτών θα ανταλλάξει τα ομόλογά της για το πλήρες ποσό της ονομαστικής αξίας, σύμφωνα με τον αναλυτή της Barclays Capital, Sherif Hamid.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.