ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα η δημοπρασία των ελληνικών CDS - Κοντά στα 2,5 δισ. ο λογαριασμός

09:51 - 19 Μαρ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Οι επενδυτές που αγόρασαν ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα μάθουν σήμερα, Δευτέρα, το ποσό που θα λάβουν μετά την ενεργοποίησή τους.
Δημοπρασία θα καθορίσει το ποσό που θα πληρώσουν οι όμιλοι που εξέδωσαν τα ασφάλιστρα κινδύνου στους επενδυτές, αφού οριστεί μια συμφωνημένη τιμή για τα ελληνικά ομόλογα που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του PSI.

Με βάση αυτό το ποσοστό, οι κάτοχοι των συμβολαίων CDS θα λάβουν μετρητά τα οποία θα τους αποζημιώσουν για τις ζημίες που έχουν υποστεί μετά την απομείωση της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που κατείχαν.

Με βάση την τωρινή αξία των ελληνικών ομολόγων, το ποσοστό επανάκτησης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 23%, που σημαίνει ότι ένας κάτοχος ασφαλίστρων αξίας 10 εκατ. δολαρίων θα λάβει 7,7 εκατ. δολάρια από αυτόν που του πούλησε το CDS.

H συνολική καθαρή αποζημίωση θα μπορούσε να ανέλθει στα 2,5 δισ. δολάρια βάση της καθαρής αξίας των CDS που έχουν εκδοθεί και ανέρχεται στα 3,18 δις δολάρια, σύμφωνα με το αμερικανικό Κεντρικό Αποθετήριο και Γραφείο Εκκαθαρίσεως χρηματιστηριακών συναλλαγών (DTCC).

Τα τελικά αποτελέσματα της δημοπρασίας αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ οι τελικές πληρωμές θα διακανονιστούν στις 26 Μαρτίου.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:22 - 19 Μαρ 2012

Πολυμέσα

https://youtu.be/mtxCuQiYlEA
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.