ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 21,75 σεντς η προκαταρκτική τιμή των ελληνικών ομολόγων στη δημοπρασία για τα CDS

14:28 - 19 Μαρ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Στα 21,75 σεντς στο ευρώ καθορίστηκε η προκαταρκτική τιμή των ελληνικών ομολόγων κατά τη δημοπρασία της ISDA για τα ελληνικά CDS, μεταδίδει το Reuters.
Στη διαδικασία υπερισχύουν οι πωλητές, με καθαρό ανοιχτό υπόλοιπο πωλήσεων τίτλων CDS ύψους 291,6 εκατ. ευρώ.

Στη δεύτερη φάση της δημοπρασίας θα καθοριστεί η τελική τιμή που αντιπροσωπεύει το ποσό των χρημάτων που θα ανακτήσουν οι ομολογιούχοι από τις επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα (recovery rate).

Στη συνέχεια, οι κάτοχοι των CDS θα λάβουν πληρωμή σε μετρητά ισόποση με τη διαφορά μεταξύ του recovery rate και της πλήρους ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους.

Τα τελικά αποτελέσματα της δημοπρασίας αναμένεται να ανακοινωθούν στις 17:30 (ώρα Ελλάδας)ενώ οι τελικές πληρωμές θα διακανονιστούν στις 26 Μαρτίου.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία είναι οι: Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Morgan Stanley, Nomura, Societe Generale, Royal Bank of Scotland και UBS.

H συνολική καθαρή αποζημίωση θα μπορούσε να ανέλθει στα 2,5 δισ. δολάρια βάση της καθαρής αξίας των CDS που έχουν εκδοθεί και ανέρχεται στα 3,18 δις δολάρια, σύμφωνα με το αμερικανικό Κεντρικό Αποθετήριο και Γραφείο Εκκαθαρίσεως χρηματιστηριακών συναλλαγών (DTCC).
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.