ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων συναντάται ο Χρυσοχοΐδης για το μεταναστευτικό

08:32 - 02 Απρ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, συναντάται σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε αναζήτηση συνδρομής για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να ενημερώσει την Επίτροπο για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των συνόρων. Επιπλέον θα ζητήσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση και τη διεύρυνση των μέτρων που ελήφθησαν πρόσφατα, προς την κατεύθυνση αυτή.Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση από την ΕΕ.

 

Μόνο με πιστοποιητικό υγείας θα εργάζονται οι μετανάστες

 

Την Κυριακή, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Μ.Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισαν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης «υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί».

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν την προώθηση διαδικασιών προκειμένου να καθιερωθεί πιστοποιητικό υγείας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι ενεργοποιούνται στα νοσοκομεία ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την αντιμετώπιση λοιμωδών νοσημάτων που υπάρχουν από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Σχετική ανακοίνωση για τα νοσοκομεία που θα διαθέτουν τέτοιους χώρους αναμένονται σήμερα, Δευτέρα.

 

Υπέρ του σχεδίου οι έμποροι

 

Στο μεταξύ, μιλώντας στο Βήμα 99,5 το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας των κέντρων κράτησης μεταναστών, επισημαίνοντας τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πολιτική τόσο για τους κατοίκους και εμπόρους του κέντρου, όσο και για τους ίδιους τους μετανάστες, που θα μπορέσουν να ζήσουν σε πιο ανθρώπινες συνθήκες.

Σχολιάζοντας την αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών, ο κ. Κορκίδης τόνισε: «Έχει βελτιωθεί η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες. Αν η προσπάθεια αυτή συνεχιστεί θα έχει θετικά αποτελέσματα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.