ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το...τροπάριο τους οι ναυτεργάτες - Αγωνιούν οι επιχειρήσεις στα νησιά

09:39 - 03 Απρ 2012
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Στο τραπέζι θα καθίσουν και πάλι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,με αφορμή την προαναγγελθείσα 48ωρη απεργία των ναυτεργατών τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σε σχετική του ανακοίνωση το ΥΠΑΑΝ εκφράζει την έκπληξη του για την κίνηση της ΠΝΟ, «τα αιτήματα των ναυτεργατών, έχουν συζητηθεί διεξοδικά με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία πριν από 15 ημέρες, ενώ έχουν δοθεί και γραπτές και τεκμηριωμένες απαντήσεις». Το υπουργείο παράλληλα κάνει λόγο για δοκιμασία των πολιτών, του τουρισμού και της αγοράς, από την απεργία των ναυτικών την εβδομάδα του Πάσχα.

 

Η ξαφνική απόφαση της ΠΝΟ ελήφθη με πλειοψηφία δύο ψήφων και ήδη προκαλεί έντονες αντιδράσεις στα νησιά, αφού περιμένουν τους επισκέπτες του Πάσχα για να πάρουν ανάσα οι τοπικές αγορές.

Οι εκπρόσωποι των ναυτικών υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι λανθασμένα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι είχε επέλθει συμφωνία.

 

Δεμένα τα πλοία Μ.Τρίτη-Μ.Τετάρτη - Τι ζητούν οι ναυτεργάτες

 

Η ΠΝΟ κήρυξε 48ωρη απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη 10/04 και Μεγάλη Τετάρτη 11/04 ζητώντας την απόσυρση δύο διατάξεων νομοσχεδίων που αφορούν την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, αλλά και την ένταξη του Οίκου Ναύτου, του ιατροφαρμακευτικού φορέα των ναυτικών, από 1ης Απριλίου, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

 

Όσον αφορά το πρώτο, η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της τονίζει από τις 30 Μαρτίου 2012 έχει στείλει έγγραφό της προς την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, με το οποίο της ζητεί να αποσυρθεί η σχετική διάταξη του σχεδίου νόμου «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος- Νέα Εταιρική Μορφή- Σήματα- Μεσίτες Ακινήτων-Ρύθμιση Θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων και Αλιείας και άλλες διατάξεις», με την οποία θα επιτρέπεται και σε πλοία υπό σημαίες ευκαιρίας να εκτελούν περιηγητικούς πλόες με αφετηρία και καταληκτικό σταθμό ελληνικό λιμένα.

 

Επίσης αναφέρει ότι στο νομοσχέδιο «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ- ΤΕΑΜ και λοιπές διατάξεις» ο Οίκος Ναύτου παύει να λειτουργεί με τη γνωστή του μορφή και υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.