ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος

12:06 - 21 Δεκ 2012
Νικόλαος Ιτσινές

Από Νικόλαος Ιτσινές

Σε βάρος του εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 19 ετών.

Σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας συνελήφθη στις 11 το πρωί την Παρασκευή το πρωί ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος, κατόπιν εντάλματος σύλληψης. Ο 57χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται από πρώην συνεργάτες του για απάτες με ακίνητα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν έξι καταδικαστικές αποφάσεις για μη απόδοση ΦΠΑ με συνολική ποινή φυλάκισης 19 ετών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ηλεκτρονικό Τύπο, οι αρχές αναζητούσαν τον Γιάννη Καρούζο εδώ και πολλούς μήνες, καθώς το όνομά του  αφού ο ίδιος εμπλέκεται μεταξύ άλλων και στη λεγόμενη υπόθεση «Καρούζος Gate». Πρόκειται για τις καταγγελίες του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανου και του επιχειρηματία Γιώργου Ζωγραφάκη για πτώχευση μαϊμού του Ομίλου Καρούζου και ότι οι εταιρείες του Ομίλου εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνολικού ύψους 10,2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, ο κ. Λιβανός είχε εμπλέξει στο σκάνδαλο τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη.

Η σύζυγος του επιχειρηματία, , Ρεβέκκα Σκαφτούρα είχε αποκαλέσει μυθομανή τον σύζυγό της και είχε δηλώσει ότι δεν γνώριζε ούτε τον κ. Λιάπη ούτε τον κ. Βουλγαράκη παρά μόνο τον κ. Μεϊμαράκη με τη σύζυγο του οποίου ήταν συμμαθήτριες.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:20 - 21 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.