ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενζινάδικα: Φέτος έως και το 2014 έρχονται 1.200 λουκέτα

01:03 - 29 Ιαν 2013
Σταύρος Χαρίτος

Από Σταύρος Χαρίτος

Σε κατάσταση αμόκ βρίσκονται σχεδόν 3.000 πρατήρια της περιφέρειας που εξαρτώνται από τις πωλήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Αυτό ισχυρίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΕΛΙΝ Γιάννης Αληγιζάκης τονίζοντας ότι από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα οι πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκονται στο κόκκινο. Συγκεκριμένα το Οκτώβριο οι απώλειες ήταν της τάξεως του 90%, το Νοέμβριο 80%, τον Δεκέμβριο 75% και τον Ιανουάριο η πτώση προσδιορίζεται στο 64%. Ο ίδιος αναμένει ένα δραματικό τετράμηνο για τον κλάδο συνολικά, ενώ αναρωτιέται πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά όταν οι τράπεζες έχουν γυρίσει την πλάτη στις επιχειρήσεις και οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προκειμένου να προστατευτούν από το φάντασμα των επισφαλειών έχουν κόψει την πίστωση στα πρατήρια βενζίνης.

Παράλληλα, ο Γιώργος Ρούσσος, διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Revoil προβλέπει πολυάριθμα λουκέτα στην αγορά, ιδίως με την εφαρμογή του συστήματος εισροών/εκροών που θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί πανελλαδικά μέχρι και το Μάρτιο του 2014 (κατ' απαίτηση και της τρόικας). Οπως λέει αναμένει φέτος έως και το Μάρτιο του 2014 να κλείσουν τουλάχιστον 1200 πρατήρια σε όλη τη χώρα. Σήμερα δραστηριοποιούνται συνολικά περί τα 5.800 πρατήρια από 8.500 επιχειρήσεις που υπήρχαν πριν από μία τριετία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.