ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.A.: 27 εταιρείες έχουν αποχωρήσει από το 2008 - Έπεται και συνέχεια...

00:03 - 13 Φεβ 2013
Σταύρος Χαρίτος

Από Σταύρος Χαρίτος

Μία, μία οι εισηγμένες αποχωρούν από το Χ.Α., είτε εκούσια, είτε ακούσια. Τη Δευτέρα διαγράφηκαν οι μετοχές της Olympic Catering και της Ιπποτούρ, αφού οι βασικοί μέτοχοι ήλεγχαν ποσοστό μεγαλύτερο του 90% του μετοχικού κεφαλαίου.

Κι ακολουθεί η S&B, Eurodrip και Eurobank (λόγωσυχώνευσης με ΕΤΕ)... Συνολικά 27 εισηγμένες έχουν αποχωρίσει από το Χ.Α., επικαλούμενες κυρίως οικονομική αδυναμία. Πλέον το Χ.Α. ασχολείται με τις περιπτώσεις εισηγμένων που έχουν τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης για περισσότερους από 12 μήνες και ταυτόχρονα εκκρεμούν εξηγήσεις για να αρθούν οι λόγοι που επιβάλουν την έξοδό τους. Έχει δοθεί προθεσμία στις εισηγμένες Microland, Kαρδασιλάρης, Πετζετάκις, Τεξαπρέτ προκειμένου να άρουν τους λόγους που επιβάλλουν τη διαγραφή των μετοχών τους. Οι εταιρείες έχουν την υποχρέωση δημοσιοποίησης εξάμηνης έκθεσης αναφοράς προόδου των ενεργειών για τις οποίες έχουν δεσμευθεί, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. Σύντομα ετήσια αναστολή διαπραγμάτευσης συμπληρώνουν και οι μετοχές της Χ. Κ. Τεγόπουλος, της Ridenco, και της Κλωνατέξ.

Το Νοέμβριο διεγράφησαν οι μετοχές της «Ελφίκο» και των «Ευρωσυμμετοχών». Η μεν Ελφίκο αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα, η δε Ευρωσυμμετοχές, στην ουσία είχε καταστεί εταιρεία... φάντασμα, σε σημείο που να απαριθμεί μόνο έναν εργαζόμενο!

Από το 2008 που ξεκινά η κρίση μέχρι και σήμερα έχουν διαγραφεί από το Χ.Α. για διάφορους λόγους (εξαγορές-συγχωνεύσεις-οικονομική ασφυξία) οι εξής: Ιμάκο, Rainbow, Singular Logic, Ωμέγα ΑΕΕΧ, Χ. Μπενρουμπή, ΑΒ Βασιλόπουλος, Εκδόσεις Λυμπέρη, Αγροτική Ασφαλιστική, Informer, Elmec Sport, Vivartia, Folli Follie ABEE, Hitech, Marfin Eγνατία Τράπεζα, Βάρδας, Δίας ΑΕΕΧ, Vivere, Αλυσίδα, Crown Hellas, Εμπορική τράπεζα, Interinvest ΑΕΕΧ, Sciens, Εuroline ΑΕΕΧ, Ελφίκο και Ευρωσυμμετοχές, Elbisco.

 

Σ.K.X.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:21 - 12 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.