ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κωνσταντοπούλου εναντίον Σαμαρά

23:30 - 30 Μαρ 2015
Αλεξόπουλος Δημήτρης

Από Αλεξόπουλος Δημήτρης

Θύελλα αντιδράσεων στην φεμινιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε μια αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά όταν απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα του συμβούλου του Σ. Παπασταύρου που εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ είπε «εγώ επειδή είμαι της ανδρικής σχολής θα σας το πω απλά: μακάρι να είχε η Ελλάδα άλλους δέκα σαν τον Παπασταύρου».

Στην αίθουσα της Ολομέλειας προκλήθηκε σούσουρο, με αποτέλεσμα ο πρώην πρωθυπουργός να δηλώσει «αν σας ενοχλεί και είναι σεξιστικό δεν έχω πρόβλημα να ανακαλέσω». Τα πράγματα όμως, είχαν πάρει το δρόμο τους. Και όταν κατέβηκε από το βήμα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που δεν εννοεί ν΄ αφήνει να πέσει τίποτε κάτω, παρατήρησε προειδοποιητικά «θέλω να πω ότι σε αυτήν την αίθουσα διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δε θα ξανακουστούν!».

 

Εκνευρισμένος εμφανώς ο κ. Σαμαράς ζήτησε το λόγο «επί προσωπικού» για να δηλώσει «Είμαι από το 1977 στα έδρανα. Δεν έχω μιλήσει μέχρι τώρα, αλλά, αυτό πρώτα φορά συμβαίνει με πρόεδρο της Βουλής. Λογοκρισία δε θα ανεχθώ. Και ό,τι λέω το εννοώ!».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.