ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαρουφάκης καλεί Pimco για τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου

Βαρουφάκης καλεί Pimco για τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου

09:41 - 01 Απρ 2015
tantoulosantonis

Από tantoulosantonis

Ποιο θα μπορούσε να είναι άραγε το θέμα συζήτησης μεταξύ του Γ. Βαρουφάκη και των ανθρώπων της Pimco, εκτός από την γενικότερη κατάσταση της οικονομίας, οι οποίοι και συναντήθηκαν χθες, χωρίς πάντως να γίνει γνωστό ποια από τις δυο πλευρές επεδίωξε την συνάντηση.

Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ η ατζέντα περιελάμβανε και την αγορά εντόκων γραμματίων από τον επενδυτικό κολοσσό, μια και η κυβέρνηση έχει μπροστά της ουκ ολίγα «γυρίσματα» εντόκων που λήγουν και πρέπει να ανανεωθούν, ξεκινώντας από τις 8 Απριλίου όπου και πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν τίτλοι αξίας 1,4 δισ. ευρώ.


Από αυτά τα 1,4 δις. ευρώ τα μισά βρίσκονται σε ξένους και τα υπόλοιπα στις ελληνικές τράπεζες και σε ιδιώτες με την επισήμανση πως η ΕΚΤ έχει καταστήσει σαφές πως οι τράπεζες δεν θα υπερβούν το ήδη  καλυμμένο όριο έκθεσης σε έντοκα γραμμάτια.


Συνεπώς υπάρχει πρόβλημα μια και δεν είναι βέβαιο ότι οι ξένοι θα δεχτούν να ανανεώσουν τις θέσεις τους και έτσι ένα «σωσίβιο» από την Pimco θα ήταν ότι χρειάζεται.


Πάντως σύμφωνα με ανθρώπου της αγοράς υπάρχει ένα θέμα ως προς το κατά πόσο και να θέλει η Pimco να βοηθήσει, της το επιτρέπει το γεγονός ότι η βαθμολογία της χώρας είναι σε επίπεδα default.

 

A.T.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:44 - 01 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.