ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «μαζεύει» για Ξηρό ο υπουργός Δικαιοσύνης

16:55 - 15 Απρ 2015
Αλεξόπουλος Δημήτρης

Από Αλεξόπουλος Δημήτρης

Αναδίπλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, για τις δηλώσεις του ότι «τον Σάββα Ξηρό τον τύφλωσαν οι  συνθήκες που του προσέφερε η πολιτεία».

Μιλώντας στον Real Fm ο υπουργός Δικαιοσύνης, παραδέχθηκε:

«Είναι αλήθεια ότι ο Ξηρός ασφαλώς αυτοτραυματίστηκε βαριά και μάλλον ατυχής ήταν η δική μου διατύπωση που είπα ότι η Πολιτεία τον τύφλωσε. Ήταν υπερβολικό αυτό από την πλευρά μου. Βεβαίως αναφερόμουν στο γεγονός ότι μία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είπε ότι οι συνθήκες της κράτησης θα επιδεινώσουν την πάθησή του και εμείς συνεχίσαμε να τον κρατούμε στις ίδιες συνθήκες».

Στο ερώτημα αν μετά τη ψήφιση του νόμου του υπουργείου ο Σ. Ξηρός θα βγει από τη φυλακή, είπε:

«Είναι κάτι το οποίο εξαρτάται από κάποιες κρίσεις. Δηλαδή προβλέπονται δύο κρίσεις για οποιαδήποτε περίπτωση εξόδου ατόμου για λόγους ασθενείας που πρέπει να προηγηθούν.

Η μια είναι κρίση ενός αρμόδιου ιατρικού οργάνου και η δεύτερη είναι μια κρίση δικαστικού συμβουλίου και εν προκειμένω, για αυτές τις περιπτώσεις επειδή είναι σοβαρές, επειδή αφορούν ισόβια, είναι μία κρίση συμβουλίου εφετών.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με θεσμούς που αφορούν πολλούς κρατούμενους. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει καμία “διασημότητα” που βρίσκεται στον χώρο της φυλακής περισσότερο από τον τελευταίο ανώνυμο αλλοδαπό, οποιοδήποτε αναγνωρίσιμο πρόσωπο δεν με αφορά περισσότερο από τον ανώνυμο κρατούμενο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.