ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαουδάραβες: Έτοιμοι να τα σκάσουν, για πλαστικές στην Ελλάδα

17:01 - 21 Απρ 2015
Αλεξόπουλος Δημήτρης

Από Αλεξόπουλος Δημήτρης

Τι ενδιαφέρον να είχε μια συνάντηση μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του Σαουδάραβα υφυπουργού Υγείας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης; Θα εκπλαγείτε, αλλά, πολύ περισσότερο από όσο ίσως νομίζετε!..

Ο Dr Mohammed Al Khoshaim, όπως είναι το όνομά του, εξέπληξε την ευειδή Έλενα, όταν ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα στην πλαστική χειρουργική, διότι, όπως της εξομολογήθηκε, πλήθος Σαουδαράβων μεταβαίνουν στο εξωτερικό για τέτοιου είδους επεμβάσεις!

Όμως δεν ήταν μονάχα αυτό… Ο Σαουδάραβας υφυπουργός Υγείας εξέφρασε την πρόθεση να καταρτίσει ιστοσελίδα, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι ιατροί από την Ελλάδα θα καταχωρούν τα στοιχεία τους προκειμένου να δημιουργηθεί βάση δεδομένων για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να εργασθούν στη Σαουδική Αραβία, η οποία αντιμετωπίζει έλλειψη ιατρών όλων των ειδικοτήτων.

Επίσης εκτός από την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, εξετάσθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης διμερούς συνεργασίας σε επίπεδο τεχνικής κατάρτισης υποστηρικτικού προσωπικού (π.χ. σε μικροβιολογικά εργαστήρια) και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην παραγωγή φαρμάκων, τα οποία προς το παρόν εισάγονται από τρίτες χώρες, όπως επίσης και η κατασκευή εξοπλισμού και εργαλείων.

Καθόλου άσχημα θα λέγαμε…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.