ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αυστηρές συστάσεις Μπαλτάκου σε Σαμαρά

15:27 - 26 Απρ 2015
Φιλιώ Ράγκου

Από Φιλιώ Ράγκου

Οι εποχές όπου, κατά δήλωσή του, «ο Αντώνης κι εγώ είμαστε δυό κεριά αναμμένα» στην Ορθοδοξία και το Έθνος, δείχνουν τώρα να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο άλλοτε στενότερος πρωθυπουργικός συνεργάτης και γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος απευθύνεται και πάλι σε πρώτο πρόσωπο στον Αντώνη Σαμαρά. Μόνο που όσα λέει δεν (πρέπει να) ακούγονται και τόσο ευχάριστα στα αυτιά του πρώην ενοίκου του Μαξίμου, στον οποίον ασκεί δριμεία κριτική.

Με άρθρο του στη Real και υπό τον τίτλο «Αγαπητέ Αντώνη», ο Τ. Μπαλτάκος γράφει μεταξύ άλλων: «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμάχεται τους Γερμανούς, πρέπει να είσαι με το μέρος της χώρας σου. Αποφασιστικά. Δεν ειρωνεύεσαι, δεν προκαλείς, δεν σαρκάζεις, δεν χλευάζεις, δεν κομπορρημονείς, δεν ναρκισσεύεσαι, δεν επιχαίρεις για την αποτυχία, δεν λυπάσαι για την επιτυχία».

Ο Ναπολέων και το «Βατερλό»

Για την ήττα των εκλογών σχολιάζει: «Θα είχε νόημα για τον Ναπολέοντα να υπερασπισθεί τις επιλογές του στο Βατερλό;»

Ο κ. Μπαλτάκος προειδοποιεί ότι «η ΝΔ είτε θα αποκτήσει θεσπισμένες και εσωκομματικά αποδεκτές τάσεις, είτε θα οδηγηθεί σε διάσπαση» και κατηγορεί το κόμμα για μονοδιάστατη πολιτική: «Οι πολυτελείς απόψεις για "ευρωπαϊκό τόξο και "φιλοευρωπαϊκές κομματικές δυνάμεις" ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά των αμέριμνων περιπατητών της Γλυφάδας, του Κολωνακίου και της Εκάλης, στην πράξη όμως λειτουργούν σαν υποστύλωμα της Ακροδεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον επιούσιο παλεύει καθημερινά ο κόσμος. Ποια Ευρώπη;»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.