• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Αντιμέτωπη με υπαλλήλους της Βουλής η Ζωή Κύριο

21:37 - 03 Αυγ 2015
Ανεμοδείκτης

Από τον Άγγελο Κωβαίο

Σε θεαματική παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι συμβασιούχοι της Βουλής, ζητώντας την ανανέωση των συμβάσεων τους.

Τριάντα συμβασιούχοι, ανάμεσα τους και μια μητέρα με ένα βρέφος στην αγκαλιά της, περίμεναν την Ζωή Κωνσταντοπούλου, την ώρα που η πρόεδρος της Βουλής κατευθυνόταν στην αίθουσα που συνεδριάζει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, καταγγέλλοντας το καθεστώς εργασιακής ομηρείας στο οποίο βρίσκονται και ζητώντας παράλληλα την επίλυση του προβλήματος.

«Σας περιμέναμε», είπαν οι συμβασιούχοι στην πρόεδρο της Βουλής, σταματώντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου μπει στο κατώφλι της αίθουσας που συνεδριάζει η επιτροπή.

«Εμένα περιμένατε;» ρώτησε αμήχανα η πρόεδρος, που έδειξε ότι αιφνιδιάστηκε από την κίνηση.

«Τώρα έχουμε Επιτροπή Κανονισμού. Θα τα πούμε. Όχι όμως έτσι», είπε και εισήλθε στην αίθουσα. Σύμφωνα με  πληροφορίες, μάλιστα, εμφανώς ενοχλημένη, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής ζήτησε να μάθει τον λόγο για τον οποίο είχαν συγκεντρωθεί οι εργαζόμενοι στον διάδρομο έξω από την αίθουσα.

Οι συμβασιούχοι της Βουλής πάντως κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους σχετικά με το εργασιακό τους καθεστώς. Με μακροσκελή επιστολή που έστειλαν στους βουλευτές, αναλύοντας το πρόβλημα αλλά και με την τοιχοκόλληση ανοιχτής επιστολής διαμαρτυρίας έξω από τα ασανσέρ και άλλα εμφανή σημεία του κοινοβουλίου. Πρόκειται για 61 άτομα που, όπως αναφέρουν, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κοινοβούλιο από 5 έως 15 χρόνια με ετήσιες ή και μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας συμβάσεις, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μέχρι στιγμής, 40 από τις συμβάσεις αυτές έχουν ήδη λήξει, κάποιες εκ των οποίων από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ έχουν ανανεωθεί 5 συμβάσεις, και αυτές μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στην επιστολή τους προς τους βουλευτές σημειώνουν ότι «η συμπεριφορά της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου συνιστά απροκάλυπτο εμπαιγμό, απαξίωση της εργασίας μας και καταρράκωση της αξιοπρέπειας μας!» Και αυτό γιατί, όπως εξηγούν «με την παρούσα ανοικτή επιστολή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στη Βουλή συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει και παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, παρέχοντας κανονικά την εργασία τους και αναμένοντας την πραγματοποίηση της ρητής δέσμευσης της Προέδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι θα προχωρήσει στην μετατροπή/αναγνώριση των συμβάσεων αυτών σε αορίστου χρόνου».

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman