ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πολιτική μάχη» για τους πλειστηριασμούς; Ωχ… Κύριο

14:07 - 02 Νοε 2015
Xara Avgerinou

Από Xara Avgerinou

Η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών ψηφίστηκε με άνεση στη Βουλή, αφήνοντας όμως διάχυτη την αίσθηση- που είναι και εντελώς δικαιολογημένη και βάσιμη εδώ που τα λέμε- ότι οι πολίτες θα πληρώσουν για τρίτη και φαρμακερή φορά τις Τράπεζες, χωρίς καμιάν ελπίδα να πάρουν ποτέ τα λεφτά τους πίσω. Είναι κι αυτό ακόμα ένα επίτευγμα της πρωτοδεύτερης φοράς Αριστεράς.

Και ίσως έτσι εξηγείται που ο κατά τεκμήριο σοβαρός, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, υπονομεύοντας τον εαυτό του, πρότεινε τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος, έξω από τον έλεγχο της Ευρώπης!

Φληναφήματα που δείχνουν, όπως ειπώθηκε στη Βουλή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνάει τον εαυτό του και τα επικοινωνιακά τρυκ περί παράλληλου προγράμματος, για να κρύψει την προγραμματική του ένδεια…

Και τώρα; Έπονται πλειστηριασμοί και «κόκκινα δάνεια». Αλλά κι εδώ ξεκινά το ίδιο έργο. Τις τελευταίες ώρες, τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου, βγάζουν και πάλι σε διακίνηση την εκδοχή, ότι ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας αγωνίζεται σθεναρά και θα επιδιώξει «πολιτική λύση»!

Τι πάει να πει αυτό; Ότι φυσικά, η κυβέρνηση κατεβαίνει στο γήπεδο χωρίς στρατηγική, χωρίς τακτικές επιλογές και χωρίς εναλλακτικές προτάσεις. Αυτή η φαινομενική ακαμψία και η αποφασιστικότητα με την οποίαν υποτίθεται υπερασπίζονται οι τελευταίες κυβερνήσεις κάθε φορά τα λαϊκά συμφέροντα, θυμίζει τους γενναίους του Μπρανκαλεόνε…

Ξεκινούν σε επικούς και ηρωικούς τόνους και καταλήγουν συνήθως σε οικτρά ναυάγια και φθηνές δικαιολογίες του τύπου «δώσαμε τη μάχη, αλλά ο εχθρός μας έπαιξε μπαμπέσικα»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.