ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αποπομπή Φίλη ζητά η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

Αποπομπή Φίλη ζητά η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Κύριο

18:10 - 09 Νοε 2015
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Ολόκληρη η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας υπογράφει την επερώτηση με την οποία ζητά την αποπομπή του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση.

Στην επερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, η ΝΔ επισημαίνει ότι η Βουλή είχε αναγνωρίσει ομόφωνα τη Γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους, κάτι που έκτοτε δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ από κανέναν Έλληνα αξιωματούχο, ενώ τονίζει ότι έχει ποινικοποιηθεί η άρνηση των Γενοκτονιών, που έχουν αναγνωρισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων.

Μάλιστα, οι 75 βουλευτές της ΝΔ σημειώνουν ότι τότε είχε εκφράσει αντίθετη άποψη- ως διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή»- ο σημερινός υπουργός Παιδείας, ενώ τονίζουν ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Φίλης υπονόμευσε την πολιτική της χώρας στο συγκεκριμένο θέμα, πλήττοντας ταυτόχρονα τη διεθνή διάστασή του, αφού αξιοποιήθηκε από τα τούρκικα ΜΜΕ και προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας.

Η ΝΔ ζητά από τον κ. Παππά να απαντήσει εάν συμφωνεί ότι οι δηλώσεις Φίλη έβλαψαν τη διεθνή διάσταση που έχει το ζήτημα και εάν συνηγόρησαν υπέρ των απόψεων της Τουρκίας. Ακόμη του ζητούν να απαντήσει αν συμφωνεί ότι οι δηλώσεις Φίλη χρησιμοποιήθηκαν και θα χρησιμοποιηθούν εκ νέου ως αντεπιχείρημα στην προσπάθεια αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Τουρκικό Κράτος.

Τέλος, ζητούν να μάθουν αν ο πρωθυπουργός θα αποπέμψει τον κ. Φίλη ώστε να αποδείξει έμπρακτα την αποδοκιμασία της Ελληνικής Κυβέρνησης στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:11 - 09 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.